Instructies
4 personen
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
1 kg soep groenten
3
Stoof de uien met de knoflook. Doe er de voorgesneden soepgroenten bij en laat even meestoven.
2 l Water, 2 blikken tomatenroomsoep
4
Giet het water en de blikken tomatencrème bij de groenten. Breng aan de kook.
TIPDe bliksoep geeft smaak en vervangt dus eigenlijk het bouillonblokje in de soep.
2 kippenbillen
5
Leg er de kippenbillen in.
TIPDoe de kippenbillen pas in de ketel als de soep warm is. Dan worden ze veel sneller zacht.
3 tomaten, tijm, laurier, peper, zout
6
Snijd de tomaten in blokjes en doe ze bij de soep. Voeg er tijm, laurier, peper en zout aan toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur onder een deksel.
400 g gemengd gehakt, 2 el paneermeel, 1 ei
7
Meng intussen het gehakt met het ei en het paneermeel.
8
Rol balletjes van het gehakt. Laat ze mee garen in de soep.
9
Haal de kippenbillen uit de soep. Verwijder het vel en pluk het vlees van de botten.
10
Leg de stukjes kip weer in de soep.
11