
Deze groenterolletjes zijn een lichte maaltijd of een lekker aperitiefhapje op oudejaarsavond. Jeroen verpakt dunne omeletten en knapperige salade in rijstpapier en geeft er een Thaise vinaigrette bij. Het ziet er chique uit, maar is heel gemakkelijk klaar te maken.
Ingrediënten
- 5 ei
- scheutje melk
- 1 koffielepel vissaus
- 3 koffielepel sambal
- boter
- 1 sjalot
- 20 g gember
- 1 teentje knoflook
- 4 limoen
- 60 milliliter vissaus
- 20 milliliter sojasaus
- 3 eetlepel bruine suiker
- 1 wortel
- 0.5 daikon
- 0.5 komkommer
- 100 g sojascheut
- rijstpapier
- enkele takjes munt
- enkele takjes koriander
Benodigdheden
- bakpapier
- hakmolen met S-vormig mes
Bereiding
De omeletten
Klop de eieren los met een scheutje melk. Breng op smaak met vissaus en sambal.
De vinaigrette
De salade
Afwerken en serveren
Vul een kom water en dompel er een vel rijstpapier in onder. Leg het vel op een schone keukendoek zodra het gemakkelijk hanteerbaar is en laat het wat uitlekken. Laat het niet te lang liggen, want dan kleeft het aan de handdoek.
Meng de groenten met wat dressing.
Leg op elk vel rijstpapier een omelet en groenten. Werk af met koriander en munt en rol voorzichtig op. Geef er de rest van de dressing als dipsaus bij.