Instructies
4 personen
De omeletten
5 eieren, 1 scheutje melk, 1 tl Vissaus, 3 tl sambal, boter
1
Klop de eieren los met een scheutje melk. Breng op smaak met vissaus en sambal.
2
Smelt een klein beetje boter in de pan en giet er wat losgeklopt ei in voor een dunne omelet.
3
Draai de omelet om als ze bovenaan bijna droog is. Laat kort bakken en leg ze op een bord.
4
Bak alle omeletten op dezelfde manier. Stapel ze op het bord met telkens een stuk bakpapier ertussen.
De vinaigrette
1 Sjalotten, 20 g gember, 1 teentje Look, 4 limoenen, 60 ml Vissaus, 20 ml sojasaus, 3 el bruine suiker
5
Pel de sjalot en snijd ze grof. Schil de gember. Kneus en pel de knoflook.
6
Doe sjalot, gember en knoflook in de hakmolen en mix. Pers er de limoenen bij en breng op smaak met vissaus, sojasaus en bruine suiker.
7
Laat de vinaigrette even trekken.
De salade
1 Wortel, 0,5 Daikon, 0,5 komkommers, 100 g Sojascheuten
8
Schil de wortel en de daikon. Snijd ze allebei in dunne repen (julienne) van ongeveer 5 cm lang.
9
Halveer de komkommer in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snijd ook in dunne slierten.
10
Leg de wortel, komkommer, daikon en sojascheuten in een kom met ijswater zodat ze nog knapperiger worden.
11
Giet af en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
1 rijstpapier
12
Vul een kom water en dompel er een vel rijstpapier in onder. Leg het vel op een schone keukendoek zodra het gemakkelijk hanteerbaar is en laat het wat uitlekken. Laat het niet te lang liggen, want dan kleeft het aan de handdoek.
13
Meng de groenten met wat dressing.
Munt, koriander
14
Leg op elk vel rijstpapier een omelet en groenten. Werk af met koriander en munt en rol voorzichtig op. Geef er de rest van de dressing als dipsaus bij.
TIPJe kunt de rollen in plakken snijden en als hapje serveren.