dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groentepakora's met tomatenchutney (thumbnail)Groentepakora's met tomatenchutney

Groentepakora's met tomatenchutney

45m
24
-
391
Recepten

Groentepakora's met tomatenchutney

Gefrituurde Indiase groentesnack met zoetzure tomatenchutney en yoghurt.
Groentepakora's met tomatenchutney (thumbnail)Groentepakora's met tomatenchutney

Groentepakora's met tomatenchutney

45m
24
-
391
Recepten

Groentepakora's met tomatenchutney

Gefrituurde Indiase groentesnack met zoetzure tomatenchutney en yoghurt.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten24
Beoordeling-
Aantal likes391

Ingrediënten

4 personen
Bloemkolen
300 g
Loskokende aardappelenongeveer 150 gr
1
Gember
20 g
Look
1 teentje
Rode paprika
1
Rode ui
1
Garam masala
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Zout
1 flinke snuif
Koriander
Kikkererwtenbloem
200 g
Water
90 ml
Tomaten
500 g
Curryblaadjes
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Groene chilipeper
1
Komijn
1 flinke snuif
Mosterdzaad
1 el
Kruidnagelsfijngemalen
2
Kurkuma
1 snuifje
Tomatenpuree
1 tl
Suiker
2 el
Appelazijn
4 el
Laurier
2 blaadjes
Volle yoghurt
4 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Voor de chutney:

1
Laat een scheut olie heet worden in een pan.
1 ui, 500 g tomaten
2
Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.
20 g gember, 1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
3
Snipper de gember, de look en de chilipeper fijn en voeg ze toe.
curryblaadjes, 2 blaadjes laurier, 1 tl Tomatenpuree, 4 el appelazijn, 2 el suiker, 1 el mosterdzaad
4
Voeg de curryblaadjes, de laurier, de tomatenpuree, de appelazijn, de suiker en het mosterdzaad toe.
1 flinke snuif komijn, 1 snuifje kurkuma, 2 kruidnagels (fijngemalen)
5
Kruid met komijn, kurkuma, fijngemalen kruidnagel en een flinke snuif zout. Laat de tomatenchutney even stoven met een deksel erop. Reken 15 minuten. Stort de chutney daarna in een kom en laat hem afkoelen.

Voor de groentepakora’s:

1 Loskokende aardappelen (ongeveer 150 gr), 300 g bloemkolen
6
Rasp de aardappel en de bloemkool grof en doe alles in een kom.
20 g gember, 1 teentje Look
7
Rasp er de gember en de look bij.
1 rode ui, 1 rode paprika
8
Snipper de rode ui en de paprika fijn en voeg ze toe.
koriander
9
Snipper de koriander fijn en meng hem onder het pakorabeslag.
1 el garam masala, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kurkuma
10
Kruid het geheel met de garam masala, zout en kurkuma.
200 g kikkererwtenbloem, 90 ml Water
11
Voeg de kikkererwtenbloem en het water toe en meng alles.
12
Laat een flinke bodem arachideolie heet worden in een diepe pan of verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
13
Schep met een lepel hoopjes van het beslag en bak de pakora’s in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
4 el Volle yoghurt, koriander
14
Schep de yoghurt en de chutney in twee aparte kommetjes. Serveer de groentepakora’s erbij en werk af met enkele takjes koriander.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan.
2
Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!


Instructies

Voor de chutney:

1
Laat een scheut olie heet worden in een pan.
1 ui, 500 g tomaten
2
Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.
20 g gember, 1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
3
Snipper de gember, de look en de chilipeper fijn en voeg ze toe.
curryblaadjes, 2 blaadjes laurier, 1 tl Tomatenpuree, 4 el appelazijn, 2 el suiker, 1 el mosterdzaad
4
Voeg de curryblaadjes, de laurier, de tomatenpuree, de appelazijn, de suiker en het mosterdzaad toe.
1 flinke snuif komijn, 1 snuifje kurkuma, 2 kruidnagels (fijngemalen)
5
Kruid met komijn, kurkuma, fijngemalen kruidnagel en een flinke snuif zout. Laat de tomatenchutney even stoven met een deksel erop. Reken 15 minuten. Stort de chutney daarna in een kom en laat hem afkoelen.

Voor de groentepakora’s:

1 Loskokende aardappelen (ongeveer 150 gr), 300 g bloemkolen
6
Rasp de aardappel en de bloemkool grof en doe alles in een kom.
20 g gember, 1 teentje Look
7
Rasp er de gember en de look bij.
1 rode ui, 1 rode paprika
8
Snipper de rode ui en de paprika fijn en voeg ze toe.
koriander
9
Snipper de koriander fijn en meng hem onder het pakorabeslag.
1 el garam masala, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kurkuma
10
Kruid het geheel met de garam masala, zout en kurkuma.
200 g kikkererwtenbloem, 90 ml Water
11
Voeg de kikkererwtenbloem en het water toe en meng alles.
12
Laat een flinke bodem arachideolie heet worden in een diepe pan of verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
13
Schep met een lepel hoopjes van het beslag en bak de pakora’s in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
4 el Volle yoghurt, koriander
14
Schep de yoghurt en de chutney in twee aparte kommetjes. Serveer de groentepakora’s erbij en werk af met enkele takjes koriander.
1
Laat een scheut olie heet worden in een pan.
2
Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groentepakora's met tomatenchutney (thumbnail)Groentepakora's met tomatenchutney
4 personen
45m
Ingrediënten
Bloemkolen
300 g
Loskokende aardappelenongeveer 150 gr
1
Gember
20 g
Look
1 teentje
Rode paprika
1
Rode ui
1
Garam masala
1 el
Kurkuma
1 snuifje
Zout
1 flinke snuif
Koriander
Kikkererwtenbloem
200 g
Water
90 ml
Tomaten
500 g
Curryblaadjes
Ui
1
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Groene chilipeper
1
Komijn
1 flinke snuif
Mosterdzaad
1 el
Kruidnagelsfijngemalen
2
Kurkuma
1 snuifje
Tomatenpuree
1 tl
Suiker
2 el
Appelazijn
4 el
Laurier
2 blaadjes
Volle yoghurt
4 el

Groentepakora's met tomatenchutney

Gefrituurde Indiase groentesnack met zoetzure tomatenchutney en yoghurt.
Instructies

Voor de chutney:

1
Laat een scheut olie heet worden in een pan.
1 ui, 500 g tomaten
2
Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.
20 g gember, 1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
3
Snipper de gember, de look en de chilipeper fijn en voeg ze toe.
curryblaadjes, 2 blaadjes laurier, 1 tl Tomatenpuree, 4 el appelazijn, 2 el suiker, 1 el mosterdzaad
4
Voeg de curryblaadjes, de laurier, de tomatenpuree, de appelazijn, de suiker en het mosterdzaad toe.
1 flinke snuif komijn, 1 snuifje kurkuma, 2 kruidnagels (fijngemalen)
5
Kruid met komijn, kurkuma, fijngemalen kruidnagel en een flinke snuif zout. Laat de tomatenchutney even stoven met een deksel erop. Reken 15 minuten. Stort de chutney daarna in een kom en laat hem afkoelen.

Voor de groentepakora’s:

1 Loskokende aardappelen (ongeveer 150 gr), 300 g bloemkolen
6
Rasp de aardappel en de bloemkool grof en doe alles in een kom.
20 g gember, 1 teentje Look
7
Rasp er de gember en de look bij.
1 rode ui, 1 rode paprika
8
Snipper de rode ui en de paprika fijn en voeg ze toe.
koriander
9
Snipper de koriander fijn en meng hem onder het pakorabeslag.
1 el garam masala, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kurkuma
10
Kruid het geheel met de garam masala, zout en kurkuma.
200 g kikkererwtenbloem, 90 ml Water
11
Voeg de kikkererwtenbloem en het water toe en meng alles.
12
Laat een flinke bodem arachideolie heet worden in een diepe pan of verwarm de friteuse voor tot 180 °C.
13
Schep met een lepel hoopjes van het beslag en bak de pakora’s in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.
4 el Volle yoghurt, koriander
14
Schep de yoghurt en de chutney in twee aparte kommetjes. Serveer de groentepakora’s erbij en werk af met enkele takjes koriander.