Instructies

4 personen

Voor de chutney:

1

Laat een scheut olie heet worden in een pan.

1 ui, 500 g tomaten
2

Snijd de ui en de tomaten in grote stukken en stoof ze aan.

20 g gember, 1 teentje Look, 1 Groene chilipeper
3

Snipper de gember, de look en de chilipeper fijn en voeg ze toe.

curryblaadjes, 2 blaadjes laurier, 1 tl Tomatenpuree, 4 el appelazijn, 2 el suiker, 1 el mosterdzaad
4

Voeg de curryblaadjes, de laurier, de tomatenpuree, de appelazijn, de suiker en het mosterdzaad toe.

1 flinke snuif komijn, 1 snuifje kurkuma, 2 kruidnagels (fijngemalen)
5

Kruid met komijn, kurkuma, fijngemalen kruidnagel en een flinke snuif zout. Laat de tomatenchutney even stoven met een deksel erop. Reken 15 minuten. Stort de chutney daarna in een kom en laat hem afkoelen.

Voor de groentepakora’s:

1 Loskokende aardappelen (ongeveer 150 gr), 300 g bloemkolen
6

Rasp de aardappel en de bloemkool grof en doe alles in een kom.

20 g gember, 1 teentje Look
7

Rasp er de gember en de look bij.

1 rode ui, 1 rode paprika
8

Snipper de rode ui en de paprika fijn en voeg ze toe.

koriander
9

Snipper de koriander fijn en meng hem onder het pakorabeslag.

1 el garam masala, 1 flinke snuif zout, 1 snuifje kurkuma
10

Kruid het geheel met de garam masala, zout en kurkuma.

200 g kikkererwtenbloem, 90 ml Water
11

Voeg de kikkererwtenbloem en het water toe en meng alles.

12

Laat een flinke bodem arachideolie heet worden in een diepe pan of verwarm de friteuse voor tot 180 °C.

13

Schep met een lepel hoopjes van het beslag en bak de pakora’s in de hete olie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

4 el Volle yoghurt, koriander
14

Schep de yoghurt en de chutney in twee aparte kommetjes. Serveer de groentepakora’s erbij en werk af met enkele takjes koriander.