Groentecurry
Groentecurry
Een curry boordevol groenten zoals zoete aardappel, wortel en selder. De rode currypasta en chilipeper zorgen voor een pittige toets. Laat de vissaus eruit en je hebt een volledig vegetarisch gerecht. Staat je mond al snel in brand? Serveer deze heerlijke stoofpot dan met een extra toef zure room of Griekse yoghurt.
Groentecurry
Groentecurry
Een curry boordevol groenten zoals zoete aardappel, wortel en selder. De rode currypasta en chilipeper zorgen voor een pittige toets. Laat de vissaus eruit en je hebt een volledig vegetarisch gerecht. Staat je mond al snel in brand? Serveer deze heerlijke stoofpot dan met een extra toef zure room of Griekse yoghurt.
Ingrediënten
4 personen
Ajuinen
2
Arachideolie
Look
4 teentjes
Gember
40 g
Zoete aardappelen
1
Selder
4 stengels
Currypasta
2 tl
Wortels
3
Kokosmelk
1 blik
Limoenblaadjes
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
1 blik
Vissaus
Aubergine
1
Zure room
1 el
Limoen
1
Lente-ui
1
Koriander
Chilipeper
1
Naanbrood
4
Krokante uitjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
2 ajuinen, arachideolie
1
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.
4 teentjes Look
2
Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.
40 g gember
3
Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.
1 Zoete aardappelen, 4 stengels selder
4
Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.
2 tl currypasta
5
Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.
6
Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.
1 blik kokosmelk, limoenblaadjes, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, Vissaus
8
Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.
1 aubergine
9
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
1 el Zure room, 1 limoen
10
Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.
1 lente-ui, koriander, 1 chilipeper
11
Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.
4 naanbrood
12
Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.
krokante uitjes
13
Schep de curry in een kom en werk af met de fijngesneden lente-ui, chilipeper en koriander. Lepel er wat zure room of yoghurt bij en strooi de krokante uitjes erover. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2 ajuinen, arachideolie
1
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.
4 teentjes Look
2
Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.
40 g gember
3
Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.
1 Zoete aardappelen, 4 stengels selder
4
Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.
2 tl currypasta
5
Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.
6
Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.
1 blik kokosmelk, limoenblaadjes, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, Vissaus
8
Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.
1 aubergine
9
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
1 el Zure room, 1 limoen
10
Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.
1 lente-ui, koriander, 1 chilipeper
11
Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.
4 naanbrood
12
Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.
krokante uitjes
13
Schep de curry in een kom en werk af met de fijngesneden lente-ui, chilipeper en koriander. Lepel er wat zure room of yoghurt bij en strooi de krokante uitjes erover. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Ajuinen
2
Arachideolie
Look
4 teentjes
Gember
40 g
Zoete aardappelen
1
Selder
4 stengels
Currypasta
2 tl
Wortels
3
Kokosmelk
1 blik
Limoenblaadjes
Tomatenpuree
1 el
Tomatenblokjes
1 blik
Vissaus
Aubergine
1
Zure room
1 el
Limoen
1
Lente-ui
1
Koriander
Chilipeper
1
Naanbrood
4
Krokante uitjes
Groentecurry
Een curry boordevol groenten zoals zoete aardappel, wortel en selder. De rode currypasta en chilipeper zorgen voor een pittige toets. Laat de vissaus eruit en je hebt een volledig vegetarisch gerecht. Staat je mond al snel in brand? Serveer deze heerlijke stoofpot dan met een extra toef zure room of Griekse yoghurt.Instructies
2 ajuinen, arachideolie
1
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.
4 teentjes Look
2
Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.
40 g gember
3
Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.
1 Zoete aardappelen, 4 stengels selder
4
Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.
2 tl currypasta
5
Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.
6
Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.
1 blik kokosmelk, limoenblaadjes, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, Vissaus
8
Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.
1 aubergine
9
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
1 el Zure room, 1 limoen
10
Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.
1 lente-ui, koriander, 1 chilipeper
11
Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.
4 naanbrood
12
Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.
krokante uitjes
13
Schep de curry in een kom en werk af met de fijngesneden lente-ui, chilipeper en koriander. Lepel er wat zure room of yoghurt bij en strooi de krokante uitjes erover. Smakelijk!