Instructies
4 personen
2 ajuinen, arachideolie
1
Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.
4 teentjes Look
2
Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.
40 g gember
3
Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.
1 Zoete aardappelen, 4 stengels selder
4
Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.
2 tl currypasta
5
Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.
6
Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.
3 Wortels
7
Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.
1 blik kokosmelk, limoenblaadjes, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, Vissaus
8
Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.
1 aubergine
9
Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.
1 el Zure room, 1 limoen
10
Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.
1 lente-ui, koriander, 1 chilipeper
11
Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.
4 naanbrood
12
Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.
krokante uitjes
13