Instructies

4 personen
2 ajuinen, arachideolie
1

Schil de ajuinen en snijd ze fijn. Stoof ze aan in een grote pot met arachideolie.

4 teentjes Look
2

Pel de look en snijd de tenen grof. Doe ze bij de ajuinen.

40 g gember
3

Schil het stuk gember en rasp het bij de ajuin en de look.

1 Zoete aardappelen, 4 stengels selder
4

Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken. Spoel de selder onder koud stromend water en snijd de stengels in grove stukken.

2 tl currypasta
5

Doe de rode currypasta bij de ajuinen en roer alles goed onder elkaar.

6

Voeg de zoete aardappel en de selder toe en zet het vuur wat zachter.

3 Wortels
7

Schil de wortelen en snijd ze grof. Doe ze ook in de pot.

1 blik kokosmelk, limoenblaadjes, 1 el Tomatenpuree, 1 blik Tomatenblokjes, Vissaus
8

Doe de tomatenpuree, de kokosmelk, de tomatenblokjes, een scheutje water, een scheutje vissaus (let op: niet vegetarisch) en enkele limoenblaadjes bij de groenten en roer goed.

1 aubergine
9

Schil de aubergine en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de curry en laat het geheel verder garen op een zacht vuur gedurende 20 minuten.

1 el Zure room, 1 limoen
10

Schep enkele lepels yoghurt of zure room in een kommetje en meng er het sap van een halve limoen onder. Rasp de zeste erover.

1 lente-ui, koriander, 1 chilipeper
11

Snijd het groen van de lente-ui fijn. Halveer de chilipeper en haal de zaadjes eruit. Snipper de peper fijn. Pluk ook enkele blaadjes koriander.

4 naanbrood
12

Verwarm de flatbreads (naan) kort in de oven.

krokante uitjes
13

Schep de curry in een kom en werk af met de fijngesneden lente-ui, chilipeper en koriander. Lepel er wat zure room of yoghurt bij en strooi de krokante uitjes erover. Smakelijk!