
Alleen maar hippe ingrediënten in ons gerecht van vandaag: quinoa, groene groenten en een oosters getinte vinaigrette.
Ingrediënten
- 200 g quinoa
- zout
- enkele blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 400 ml water
- een snuif bicarbonaat
- 500 g broccoli
- 1 bussel groene asperges
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel wasabi
- 2 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepel mirin
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 teen knoflook
- 3 cm gember
- 1 bussel lente-uien
- 100 g spinazie
- 200 g sojaboon
- enkele takjes koriander
- enkele takjes dragon
Benodigdheden
- een rasp
Bereiding
De salade met sojaboontjes
Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.
Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.
Vul een kom met ijsblokjes en water.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.
Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.
Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.
Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.
De dressing
Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.
Afwerken en serveren
Snipper de lente-uien.
Was de spinazie en laat uitlekken.
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.
Verdeel de dressing over de groenten. Werk af met enkele takjes koriander en dragon.