Instructies

4 personen

De salade met sojaboontjes

200 g quinoa, zout, laurier, tijm
1

Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.

TIPGebruik voor quinoa altijd 2 delen water op 1 deel quinoa.
400 ml Water
2

Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.

1 snuifje bicarbonaat
3

Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.

4

Vul een kom met ijsblokjes en water.

500 g broccoli's
5

Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.

1 bosje groene asperges
6

Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.

7

Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.

8

Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.

9

Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.

De dressing

1 el honing, 1 el wasabi, 2 el rijstazijn, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie
10

Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.

1 teentje Look, 3 cm gember
11

Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.

Afwerken en serveren

1 bosje lente-ui
12

Snipper de lente-uien.

100 g spinazie
13

Was de spinazie en laat uitlekken.

14

Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.

200 g sojabonen
15

Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.

koriander, dragon
16

Verdeel de dressing over de groenten. Werk af met enkele takjes koriander en dragon.