Instructies
4 personen
De salade met sojaboontjes
200 g quinoa, zout, laurier, tijm
1
Doe de quinoa met het water in een kookpot. Kruid met een snuif zout, enkele blaadjes laurier en enkele takjes tijm.
TIPGebruik voor quinoa altijd 2 delen water op 1 deel quinoa.
400 ml Water
2
Breng het water aan de kook en laat garen op een laag vuur.
1 snuifje bicarbonaat
3
Breng water met een snuif bicarbonaat aan de kook in een tweede kookpot.
4
Vul een kom met ijsblokjes en water.
500 g broccoli's
5
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
1 bosje groene asperges
6
Schil de asperges met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken. Houd de topjes apart.
7
Doe de asperges in het kokende water. Doe er na 2 minuten de broccoli bij en laat enkele minuten mee koken. Doe er pas de laatste minuut de aspergetoppen bij.
8
Schep de groenten met een schuimspaan uit het water en leg ze in de kom ijswater.
9
Giet de quinoa af en spoel onder koud stromend water. Haal er de tijm en laurier uit.
De dressing
1 el honing, 1 el wasabi, 2 el rijstazijn, 2 el mirin, 2 el sojasaus, 1 el sesamolie
10
Meng de honing met wasabi, rijstazijn, mirin, sojasaus en sesamolie.
1 teentje Look, 3 cm gember
11
Pel de knoflook en schil de gember. Rasp ze bij de dressing.
Afwerken en serveren
1 bosje lente-ui
12
Snipper de lente-uien.
100 g spinazie
13
Was de spinazie en laat uitlekken.
14
Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken.
200 g sojabonen
15
Verdeel de quinoa over de borden. Leg er de groenten bij en strooi er de lente-uien over. Doe er de spinazie en de dubbelgedopte sojabonen bij.
koriander, dragon
16