dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groene salade met gerookte forel (thumbnail)Groene salade met gerookte forel

Groene salade met gerookte forel

30m
17
-
4.1K
Recepten

Groene salade met gerookte forel

De basis van deze lekkere salade zijn verschillende slasoorten. Sla zit vol vitamines en heeft zo goed als geen calorieën.Een kropsla moet stevig in de krop zitten, krokant zijn en er fris uitzien. De buitenste bladeren haal je weg en de krokante binnenste bladeren scheur je in stukken. Snijden is geen goed idee, want dan sluit je de poriën en wordt de sla slap. Eikenbladsla heeft een lekker nootachtige smaak en maak je op dezelfde manier klaar.
Groene salade met gerookte forel (thumbnail)Groene salade met gerookte forel

Groene salade met gerookte forel

30m
17
-
4.1K
Recepten

Groene salade met gerookte forel

De basis van deze lekkere salade zijn verschillende slasoorten. Sla zit vol vitamines en heeft zo goed als geen calorieën.Een kropsla moet stevig in de krop zitten, krokant zijn en er fris uitzien. De buitenste bladeren haal je weg en de krokante binnenste bladeren scheur je in stukken. Snijden is geen goed idee, want dan sluit je de poriën en wordt de sla slap. Eikenbladsla heeft een lekker nootachtige smaak en maak je op dezelfde manier klaar.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes4.1K

Ingrediënten

4 personen
Yoghurt
0,2 l
Graanmosterd
2 el
Walnotenolie
1 el
Appelazijn
2 el
Honing
1 tl
Peper
Zout
Kropsla
1
Eikenbladsla
1 krop
Avocado's
2
Prinsessenboontjes
200 g
Champignons
125 g
Peterselie
0,5 bosjes
Forel
200 g
Ansjovis
1 blik
Walnoten
100 g
Eieren
4

Benodigdheden

Een mandoline of rasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Vinaigrette

0,2 l Yoghurt, 2 el graanmosterd, 1 el Walnotenolie, 2 el appelazijn, 1 tl honing, peper, zout
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.

De groene salade

1 kropsla, 1 krop eikenbladsla, 2 avocado's, 200 g prinsessenboontjes, 125 g champignons, 0,5 bosjes peterselie, 200 g forel, 1 blik Ansjovis, 100 g Walnoten, zout, 4 eieren
3
Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en leg in koud water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snuifje zout of bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPJe kunt de boontjes na 5 minuten bij de eieren leggen en ze samen koken. Zo heb je minder afwas.
5
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en de eikenbladsla. Trek de bladeren los, scheur ze in stukken en was ze in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
6
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
7
Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes.
8
Hak de walnoten grof.
9
Leg de sla in een grote schaal. Verdeel er de boontjes, peterselie, avocado en walnoten over.
10
Breek de forel in stukken en doe hem bij de sla. Leg er de ansjovis bij. Pel de eieren, snijd ze in twee en strooi wat zout op de dooier. Leg ze bij de sla.
11
Borstel de champignons schoon en snijd ze in heel fijne plakjes met een mandoline of rasp. Doe ze bij de salade.
12
Lepel er wat vinaigrette over.
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.

Instructies

Vinaigrette

0,2 l Yoghurt, 2 el graanmosterd, 1 el Walnotenolie, 2 el appelazijn, 1 tl honing, peper, zout
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.

De groene salade

1 kropsla, 1 krop eikenbladsla, 2 avocado's, 200 g prinsessenboontjes, 125 g champignons, 0,5 bosjes peterselie, 200 g forel, 1 blik Ansjovis, 100 g Walnoten, zout, 4 eieren
3
Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en leg in koud water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snuifje zout of bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPJe kunt de boontjes na 5 minuten bij de eieren leggen en ze samen koken. Zo heb je minder afwas.
5
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en de eikenbladsla. Trek de bladeren los, scheur ze in stukken en was ze in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
6
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
7
Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes.
8
Hak de walnoten grof.
9
Leg de sla in een grote schaal. Verdeel er de boontjes, peterselie, avocado en walnoten over.
10
Breek de forel in stukken en doe hem bij de sla. Leg er de ansjovis bij. Pel de eieren, snijd ze in twee en strooi wat zout op de dooier. Leg ze bij de sla.
11
Borstel de champignons schoon en snijd ze in heel fijne plakjes met een mandoline of rasp. Doe ze bij de salade.
12
Lepel er wat vinaigrette over.
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groene salade met gerookte forel (thumbnail)Groene salade met gerookte forel
4 personen
30m
Ingrediënten
Yoghurt
0,2 l
Graanmosterd
2 el
Walnotenolie
1 el
Appelazijn
2 el
Honing
1 tl
Peper
Zout
Kropsla
1
Eikenbladsla
1 krop
Avocado's
2
Prinsessenboontjes
200 g
Champignons
125 g
Peterselie
0,5 bosjes
Forel
200 g
Ansjovis
1 blik
Walnoten
100 g
Eieren
4

Groene salade met gerookte forel

De basis van deze lekkere salade zijn verschillende slasoorten. Sla zit vol vitamines en heeft zo goed als geen calorieën.Een kropsla moet stevig in de krop zitten, krokant zijn en er fris uitzien. De buitenste bladeren haal je weg en de krokante binnenste bladeren scheur je in stukken. Snijden is geen goed idee, want dan sluit je de poriën en wordt de sla slap. Eikenbladsla heeft een lekker nootachtige smaak en maak je op dezelfde manier klaar.
Instructies

Vinaigrette

0,2 l Yoghurt, 2 el graanmosterd, 1 el Walnotenolie, 2 el appelazijn, 1 tl honing, peper, zout
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.

De groene salade

1 kropsla, 1 krop eikenbladsla, 2 avocado's, 200 g prinsessenboontjes, 125 g champignons, 0,5 bosjes peterselie, 200 g forel, 1 blik Ansjovis, 100 g Walnoten, zout, 4 eieren
3
Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en leg in koud water.
4
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snuifje zout of bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPJe kunt de boontjes na 5 minuten bij de eieren leggen en ze samen koken. Zo heb je minder afwas.
5
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en de eikenbladsla. Trek de bladeren los, scheur ze in stukken en was ze in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
6
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
7
Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes.
8
Hak de walnoten grof.
9
Leg de sla in een grote schaal. Verdeel er de boontjes, peterselie, avocado en walnoten over.
10
Breek de forel in stukken en doe hem bij de sla. Leg er de ansjovis bij. Pel de eieren, snijd ze in twee en strooi wat zout op de dooier. Leg ze bij de sla.
11
Borstel de champignons schoon en snijd ze in heel fijne plakjes met een mandoline of rasp. Doe ze bij de salade.
12
Lepel er wat vinaigrette over.