Instructies
4 personen
Vinaigrette
0,2 l Yoghurt, 2 el graanmosterd, 1 el Walnotenolie, 2 el appelazijn, 1 tl honing, peper, zout
1
Meng de yoghurt met mosterd, notenolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.
2
Voeg eventueel wat honing toe. Roer tot vinaigrette.
De groene salade
1 kropsla, 1 krop eikenbladsla, 2 avocado's, 200 g prinsessenboontjes, 125 g champignons, 0,5 bosjes peterselie, 200 g forel, 1 blik Ansjovis, 100 g Walnoten, zout, 4 eieren
3
Breng water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard. Haal ze uit de kookpot en leg in koud water.
4
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snuifje zout of bicarbonaat. Giet af en spoel onder koud stromend water om de garing te stoppen.
TIPJe kunt de boontjes na 5 minuten bij de eieren leggen en ze samen koken. Zo heb je minder afwas.
5
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en de eikenbladsla. Trek de bladeren los, scheur ze in stukken en was ze in ruim water. Laat uitlekken in een vergiet.
6
Spoel de peterselie en snipper hem fijn.
7
Schil de avocado’s en snijd ze in stukjes.
8
Hak de walnoten grof.
9
Leg de sla in een grote schaal. Verdeel er de boontjes, peterselie, avocado en walnoten over.
10
Breek de forel in stukken en doe hem bij de sla. Leg er de ansjovis bij. Pel de eieren, snijd ze in twee en strooi wat zout op de dooier. Leg ze bij de sla.
11
Borstel de champignons schoon en snijd ze in heel fijne plakjes met een mandoline of rasp. Doe ze bij de salade.
12