Groene salade met gepaneerde scampi's en dressing met citroen en look
Groene salade met gepaneerde scampi's en dressing met citroen en look
Een simpele maar smakelijke salade boordevol groene groenten, krokant gebakken scampi's en een romige dressing op basis van plattekaas met look en citroen.
Groene salade met gepaneerde scampi's en dressing met citroen en look
Groene salade met gepaneerde scampi's en dressing met citroen en look
Een simpele maar smakelijke salade boordevol groene groenten, krokant gebakken scampi's en een romige dressing op basis van plattekaas met look en citroen.
Ingrediënten
4 personen
Bladspinazie
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Rode wijnazijn
0,2 l
Kristalsuiker
1 el
Steranijs
1
Laurierblaadje
1
Sjalotten
2
Groene asperges
1 bosje
Erwten
200 g
Broccolini
200 g
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Citroen
1
Scampi
400 g
Ei
1
Panko
4 el
Platte kaas
4 el
Chiliflakes
1 snuifje
Look
1 teentje
Graanmosterd
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Benodigdheden
Fijne rasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De groene salade
200 g bladspinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,2 l Rode wijnazijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
3
Doe de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs en de laurier in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalot, snijd ze in grote stukken en doe ze in een kommetje.
5
Schenk de warme marinade op de sjalotten, dek ze af met vershoudfolie en laat zo afkoelen.
1 bosje groene asperges
6
Schil de onderkant van de groene asperges.
200 g erwten, 200 g broccolini
7
Kook de broccolini, de asperges en de erwtjes beetgaar in het gezouten water en spoel ze in ijswater. Snijd de asperges en de broccolini in stukken.
olijfolie, zwarte peper, zout, 0,5 citroenen
8
Meng de spinazie onder de groene groenten. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en peper en zout.
De gepaneerde scampi’s en dressing
400 g scampi
9
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
1 ei, zout, zwarte peper, 4 el panko
10
Klop het ei los in een schaaltje en kruid met peper en zout. Doe de panko in een tweede schaaltje
11
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Haal de scampi’s eerst door het ei en dan door de panko. Bak de scampi’s goudbruin in de olie.
4 el platte kaas, 1 snuifje chiliflakes, 1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
12
Schep de plattekaas in een kom, gevolgd door de chiliflakes en de mosterd. Rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers er ook wat citroensap bij.
0,5 bosjes Bieslook, zout
13
Snipper de bieslook fijn en roer de kruiden onder de plattekaas. Breng de dressing op smaak met een snuif zout.
14
Schep de groene salade op een groot bord en steek er hier en daar een stukje gemarineerde sjalot tussen. Lepel de dressing erover en werk af met de gebakken scampi’s.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De groene salade
200 g bladspinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,2 l Rode wijnazijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
3
Doe de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs en de laurier in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalot, snijd ze in grote stukken en doe ze in een kommetje.
5
Schenk de warme marinade op de sjalotten, dek ze af met vershoudfolie en laat zo afkoelen.
1 bosje groene asperges
6
Schil de onderkant van de groene asperges.
200 g erwten, 200 g broccolini
7
Kook de broccolini, de asperges en de erwtjes beetgaar in het gezouten water en spoel ze in ijswater. Snijd de asperges en de broccolini in stukken.
olijfolie, zwarte peper, zout, 0,5 citroenen
8
Meng de spinazie onder de groene groenten. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en peper en zout.
De gepaneerde scampi’s en dressing
400 g scampi
9
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
1 ei, zout, zwarte peper, 4 el panko
10
Klop het ei los in een schaaltje en kruid met peper en zout. Doe de panko in een tweede schaaltje
11
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Haal de scampi’s eerst door het ei en dan door de panko. Bak de scampi’s goudbruin in de olie.
4 el platte kaas, 1 snuifje chiliflakes, 1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
12
Schep de plattekaas in een kom, gevolgd door de chiliflakes en de mosterd. Rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers er ook wat citroensap bij.
0,5 bosjes Bieslook, zout
13
Snipper de bieslook fijn en roer de kruiden onder de plattekaas. Breng de dressing op smaak met een snuif zout.
14
Schep de groene salade op een groot bord en steek er hier en daar een stukje gemarineerde sjalot tussen. Lepel de dressing erover en werk af met de gebakken scampi’s.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Bladspinazie
200 g
Bicarbonaat
1 snuifje
Rode wijnazijn
0,2 l
Kristalsuiker
1 el
Steranijs
1
Laurierblaadje
1
Sjalotten
2
Groene asperges
1 bosje
Erwten
200 g
Broccolini
200 g
Olijfolie
Zwarte peper
Zout
Citroen
1
Scampi
400 g
Ei
1
Panko
4 el
Platte kaas
4 el
Chiliflakes
1 snuifje
Look
1 teentje
Graanmosterd
1 el
Bieslook
0,5 bosjes
Groene salade met gepaneerde scampi's en dressing met citroen en look
Een simpele maar smakelijke salade boordevol groene groenten, krokant gebakken scampi's en een romige dressing op basis van plattekaas met look en citroen.Instructies
De groene salade
200 g bladspinazie
1
Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.
1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat aan de kook.
0,2 l Rode wijnazijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
3
Doe de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs en de laurier in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
2 Sjalotten
4
Pel de sjalot, snijd ze in grote stukken en doe ze in een kommetje.
5
Schenk de warme marinade op de sjalotten, dek ze af met vershoudfolie en laat zo afkoelen.
1 bosje groene asperges
6
Schil de onderkant van de groene asperges.
200 g erwten, 200 g broccolini
7
Kook de broccolini, de asperges en de erwtjes beetgaar in het gezouten water en spoel ze in ijswater. Snijd de asperges en de broccolini in stukken.
olijfolie, zwarte peper, zout, 0,5 citroenen
8
Meng de spinazie onder de groene groenten. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en peper en zout.
De gepaneerde scampi’s en dressing
400 g scampi
9
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
1 ei, zout, zwarte peper, 4 el panko
10
Klop het ei los in een schaaltje en kruid met peper en zout. Doe de panko in een tweede schaaltje
11
Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Haal de scampi’s eerst door het ei en dan door de panko. Bak de scampi’s goudbruin in de olie.
4 el platte kaas, 1 snuifje chiliflakes, 1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
12
Schep de plattekaas in een kom, gevolgd door de chiliflakes en de mosterd. Rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers er ook wat citroensap bij.
0,5 bosjes Bieslook, zout
13
Snipper de bieslook fijn en roer de kruiden onder de plattekaas. Breng de dressing op smaak met een snuif zout.
14
Schep de groene salade op een groot bord en steek er hier en daar een stukje gemarineerde sjalot tussen. Lepel de dressing erover en werk af met de gebakken scampi’s.