Instructies

4 personen

De groene salade

200 g bladspinazie
1

Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.

1 snuifje bicarbonaat
2

Breng een pot gezouten water met een snuif bicarbonaat aan de kook.

0,2 l Rode wijnazijn, 1 el kristalsuiker, 1 Steranijs, 1 laurierblaadje
3

Doe de rodewijnazijn met de suiker, de steranijs en de laurier in een steelpan en breng het geheel aan de kook.

2 Sjalotten
4

Pel de sjalot, snijd ze in grote stukken en doe ze in een kommetje.

5

Schenk de warme marinade op de sjalotten, dek ze af met vershoudfolie en laat zo afkoelen.

1 bosje groene asperges
6

Schil de onderkant van de groene asperges.

200 g erwten, 200 g broccolini
7

Kook de broccolini, de asperges en de erwtjes beetgaar in het gezouten water en spoel ze in ijswater. Snijd de asperges en de broccolini in stukken.

olijfolie, zwarte peper, zout, 0,5 citroenen
8

Meng de spinazie onder de groene groenten. Breng het geheel op smaak met een scheutje olijfolie, wat citroensap en peper en zout.

De gepaneerde scampi’s en dressing

400 g scampi
9

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

1 ei, zout, zwarte peper, 4 el panko
10

Klop het ei los in een schaaltje en kruid met peper en zout. Doe de panko in een tweede schaaltje

11

Laat een scheut olie heet worden in een grote pan. Haal de scampi’s eerst door het ei en dan door de panko. Bak de scampi’s goudbruin in de olie.

4 el platte kaas, 1 snuifje chiliflakes, 1 teentje Look, 1 el graanmosterd, 0,5 citroenen
12

Schep de plattekaas in een kom, gevolgd door de chiliflakes en de mosterd. Rasp de look en de citroenzeste erbij. Pers er ook wat citroensap bij.

0,5 bosjes Bieslook, zout
13

Snipper de bieslook fijn en roer de kruiden onder de plattekaas. Breng de dressing op smaak met een snuif zout.

14

Schep de groene salade op een groot bord en steek er hier en daar een stukje gemarineerde sjalot tussen. Lepel de dressing erover en werk af met de gebakken scampi’s.