dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Groene pesto (thumbnail)Groene pesto

Groene pesto

10m
8
95%
3.9K
Recepten

Groene pesto

Pesto is een klassieke Italiaanse smaakmaker in verschillende gerechten, maar eigenlijk vooral heerlijk om op een stukje brood te smeren.
Groene pesto (thumbnail)Groene pesto

Groene pesto

10m
8
95%
3.9K
Recepten

Groene pesto

Pesto is een klassieke Italiaanse smaakmaker in verschillende gerechten, maar eigenlijk vooral heerlijk om op een stukje brood te smeren.
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd10m
Ingrediënten8
Beoordeling95%
Aantal likes3.9K

Ingrediënten

4 personen
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Basilicum
60 g
Olijfolie
1 dl
Citroenen
0,5
Zout
Pepers

Benodigdheden

Hakmolen, een hakmolen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Groene pesto

80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.

Instructies

Groene pesto

80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Groene pesto (thumbnail)Groene pesto
4 personen
10m
Ingrediënten
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Basilicum
60 g
Olijfolie
1 dl
Citroenen
0,5
Zout
Pepers

Groene pesto

Pesto is een klassieke Italiaanse smaakmaker in verschillende gerechten, maar eigenlijk vooral heerlijk om op een stukje brood te smeren.
Instructies

Groene pesto

80 g Parmezaanse kaas
1
Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
60 g pijnboompitten, 1 teentje Look, 60 g basilicum, 1 dl olijfolie
2
Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de fijne olijfolie bij en mix alles tot een gladde pesto.
0,5 citroenen
3
Voeg het sap van de citroen toe en proef.
zout, pepers
4
Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.