Gratin van krab met Frans brood
Gratin van krab met Frans brood
Dit tussengerecht maak je makkelijk op voorhand klaar. Terwijl de gasten even bekomen van het voorgerecht, schuif je de schaaltjes in de oven voor een mooi krokant korstje. Met dit recept vul je 8 kleine ovenschaaltjes.
Gratin van krab met Frans brood
Gratin van krab met Frans brood
Dit tussengerecht maak je makkelijk op voorhand klaar. Terwijl de gasten even bekomen van het voorgerecht, schuif je de schaaltjes in de oven voor een mooi krokant korstje. Met dit recept vul je 8 kleine ovenschaaltjes.
Ingrediënten
4 personen
Spinazie
250 g
Look
1 teentje
Boter
Boter
50 g
Peper
Zout
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
80 g
Gemalen kaas
Tomatenpuree
Harissa
Citroen
1
Krabvlees
500 g
Stokbrood
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g spinazie
1
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Doe er de knoflookpulp bij.
peper, zout
4
Stoof ook de spinazie in de boter. Roer goed om en kruid met peper en zout.
5
Doe de spinazie weer in het vergiet en laat uitlekken.
De kaassaus
50 g boter, 60 g bloem
6
Smelt de boter en roer er de bloem door met een garde. Laat het mengsel al roerend ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
7
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
80 g gemalen kaas, Tomatenpuree, Harissa, peper, zout
8
Meng de gemalen kaas door de saus. Breng op smaak met een toefje tomatenpuree en harissa. Kruid met peper en zout.
1 citroen
9
Knijp er het sap van de citroen bij.
De gratin
10
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
500 g krabvlees
11
Doe het krabvlees bij de kaassaus. Roer goed los.
12
Schep de spinazie in de ovenschaaltjes.
gemalen kaas
13
Lepel de kaassaus met krabvlees over de spinazie. Strooi er nog wat gemalen kaas bovenop.
14
Plaats de ovenschaaltjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven, tot het laagje kaas smelt en korst.
Afwerken en serveren
1 stokbrood
15
Serveer de gratin van krab en spinazie met een stukje stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!250 g spinazie
1
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Doe er de knoflookpulp bij.
peper, zout
4
Stoof ook de spinazie in de boter. Roer goed om en kruid met peper en zout.
5
Doe de spinazie weer in het vergiet en laat uitlekken.
De kaassaus
50 g boter, 60 g bloem
6
Smelt de boter en roer er de bloem door met een garde. Laat het mengsel al roerend ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
7
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
80 g gemalen kaas, Tomatenpuree, Harissa, peper, zout
8
Meng de gemalen kaas door de saus. Breng op smaak met een toefje tomatenpuree en harissa. Kruid met peper en zout.
1 citroen
9
Knijp er het sap van de citroen bij.
De gratin
10
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
500 g krabvlees
11
Doe het krabvlees bij de kaassaus. Roer goed los.
12
Schep de spinazie in de ovenschaaltjes.
gemalen kaas
13
Lepel de kaassaus met krabvlees over de spinazie. Strooi er nog wat gemalen kaas bovenop.
14
Plaats de ovenschaaltjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven, tot het laagje kaas smelt en korst.
Afwerken en serveren
1 stokbrood
15
Serveer de gratin van krab en spinazie met een stukje stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
Ingrediënten
Spinazie
250 g
Look
1 teentje
Boter
Boter
50 g
Peper
Zout
Bloem
60 g
Melk
0,5 l
Gemalen kaas
80 g
Gemalen kaas
Tomatenpuree
Harissa
Citroen
1
Krabvlees
500 g
Stokbrood
1
Gratin van krab met Frans brood
Dit tussengerecht maak je makkelijk op voorhand klaar. Terwijl de gasten even bekomen van het voorgerecht, schuif je de schaaltjes in de oven voor een mooi krokant korstje. Met dit recept vul je 8 kleine ovenschaaltjes.Instructies
250 g spinazie
1
Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
1 teentje Look
2
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes.
boter
3
Smelt een klontje boter in een pan. Doe er de knoflookpulp bij.
peper, zout
4
Stoof ook de spinazie in de boter. Roer goed om en kruid met peper en zout.
5
Doe de spinazie weer in het vergiet en laat uitlekken.
De kaassaus
50 g boter, 60 g bloem
6
Smelt de boter en roer er de bloem door met een garde. Laat het mengsel al roerend ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
0,5 l melk
7
Giet de melk bij de roux en blijf roeren tot de saus indikt.
80 g gemalen kaas, Tomatenpuree, Harissa, peper, zout
8
Meng de gemalen kaas door de saus. Breng op smaak met een toefje tomatenpuree en harissa. Kruid met peper en zout.
1 citroen
9
Knijp er het sap van de citroen bij.
De gratin
10
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
500 g krabvlees
11
Doe het krabvlees bij de kaassaus. Roer goed los.
12
Schep de spinazie in de ovenschaaltjes.
gemalen kaas
13
Lepel de kaassaus met krabvlees over de spinazie. Strooi er nog wat gemalen kaas bovenop.
14
Plaats de ovenschaaltjes op een bakplaat in de voorverwarmde oven, tot het laagje kaas smelt en korst.
Afwerken en serveren
1 stokbrood
15
Serveer de gratin van krab en spinazie met een stukje stokbrood.