Gratin van courgette en tonijn
Gratin van courgette en tonijn
Een ovenschotel met kaassaus, gestoofde courgette en tonijn uit blik.
Gratin van courgette en tonijn
Gratin van courgette en tonijn
Een ovenschotel met kaassaus, gestoofde courgette en tonijn uit blik.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
40 g
AH TarwebloemAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Melk
0,6 l
Bruin brood
1
Tonijnop sap
2
Courgettes
3
Boter
40 g
Gemalen Gruyère
300 g
Nootmuskaat
1 snuifje
CitroenenHet sap
0,5
Gemalen Gruyère
200 g
Boter
1 klontje
Voor de ovenschotel:
1
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
3 courgettes, 1 klontje boter
2
Snijd de courgette in blokjes en stoof ze in een klont boter.
2 tonijn (op sap)
3
Doe er de tonijn bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
40 g boter, 40 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe.
0,6 l melk
5
Giet de melk er al roerend bij en breng ze aan de kook.
6
Zeef er het kookvocht van de tonijn en de courgette bij.
300 g gemalen Gruyère, 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (Het sap)
7
Laat de kaas erin oplossen en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
8
Meng de kaassaus onder de tonijn en courgette.
Om af te werken:
200 g gemalen Gruyère
9
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en gratineer nog 10 minuten onder de grill.
1 bruin brood, 1 klontje boter
10
Serveer met geroosterd brood met wat boter.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voor de ovenschotel:
1
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
3 courgettes, 1 klontje boter
2
Snijd de courgette in blokjes en stoof ze in een klont boter.
2 tonijn (op sap)
3
Doe er de tonijn bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
40 g boter, 40 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe.
0,6 l melk
5
Giet de melk er al roerend bij en breng ze aan de kook.
6
Zeef er het kookvocht van de tonijn en de courgette bij.
300 g gemalen Gruyère, 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (Het sap)
7
Laat de kaas erin oplossen en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
8
Meng de kaassaus onder de tonijn en courgette.
Om af te werken:
200 g gemalen Gruyère
9
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en gratineer nog 10 minuten onder de grill.
1 bruin brood, 1 klontje boter
10
Serveer met geroosterd brood met wat boter.