keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voor de ovenschotel:
1
Laat de grill van de oven voorverwarmen.
3 courgettes, 1 klontje boter
2
Snijd de courgette in blokjes en stoof ze in een klont boter.
2 tonijn (op sap)
3
Doe er de tonijn bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
40 g boter, 40 g bloem
4
Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe.
0,6 l melk
5
Giet de melk er al roerend bij en breng ze aan de kook.
6
Zeef er het kookvocht van de tonijn en de courgette bij.
300 g gemalen Gruyère, 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (Het sap)
7
Laat de kaas erin oplossen en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
8
Meng de kaassaus onder de tonijn en courgette.
Om af te werken:
200 g gemalen Gruyère
9
Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en gratineer nog 10 minuten onder de grill.
1 bruin brood, 1 klontje boter
10
Serveer met geroosterd brood met wat boter.
expand_less
expand_more