Instructies

4 personen

Voor de ovenschotel:

1

Laat de grill van de oven voorverwarmen.

3 courgettes, 1 klontje boter
2

Snijd de courgette in blokjes en stoof ze in een klont boter.

2 tonijn (op sap)
3

Doe er de tonijn bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.

40 g boter, 40 g bloem
4

Laat de boter voor de saus smelten en voeg de bloem eraan toe.

0,6 l melk
5

Giet de melk er al roerend bij en breng ze aan de kook.

6

Zeef er het kookvocht van de tonijn en de courgette bij.

300 g gemalen Gruyère, 1 snuifje nootmuskaat, 0,5 citroenen (Het sap)
7

Laat de kaas erin oplossen en breng de saus op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.

8

Meng de kaassaus onder de tonijn en courgette.

Om af te werken:

200 g gemalen Gruyère
9

Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en gratineer nog 10 minuten onder de grill.

1 bruin brood, 1 klontje boter
10

Serveer met geroosterd brood met wat boter.