Goulash met frieten en waterkers

Goulash met frieten en waterkers

45m
15
-
31
Recepten

Goulash met frieten en waterkers

Hongaarse runderstoofpot met paprika, verse frieten en waterkers.
Goulash met frieten en waterkers

Goulash met frieten en waterkers

45m
15
-
31
Recepten

Goulash met frieten en waterkers

Hongaarse runderstoofpot met paprika, verse frieten en waterkers.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes31

Ingrediënten

4 personen
Rundstoofvlees
1.000 g
Bruine fond
0,4 l
Rode wijn
0,2 l
Madeira
0,2 l
Uien
3
Rode paprika's
2
Look
3 teentjes
Paprikapasta
2 el
Marjolein
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 snuifje
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier
1
Waterkers
1 bosje
Frietaardappelen
1.000 g
Frituurolie

Benodigdheden

Friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

frituurolie
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en de oven tot 160 °C.
3 uien
2
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in boter.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
3 teentjes Look
4
Plet de look en voeg hem toe.
1.000 g rundstoofvlees
5
Kruid het vlees met peper en zout, laat wat arachideolie heet worden in een pan en schroei het vlees dicht.
2 el paprikapasta, 1 snuifje komijn, 1 snuifje marjolein, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
6
Schep het vlees bij de groenten. Voeg ook de paprikapasta toe en kruid met komijn, marjolein en gerookt paprikapoeder.
0,2 l madeira, 0,2 l rode wijn
7
Giet de olie waar het vlees in gebakken is weg en giet de madeira en de rode wijn in de pan.
0,4 l bruine fond
8
Strooi de bloem over de groenten en het vlees, laat even bakken en voeg er de madeira met de rode wijn en de bruine fond aan toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
9
Kruid het geheel met peper en zout, voeg de kruidentuil toe, zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1.000 g frietaardappelen
10
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in frieten en spoel ze.
11
Dep de frieten droog en pocheer ze in de friteuse op 150 °C. Laat de frieten afkoelen in de koelkast of diepvriezer. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
12
Schep een beetje zure room in een potje en snipper wat peterselie fijn.
13
Bak de frieten een tweede keer tot ze goud en krokant zijn.
14
Haal de kruidentuil uit de goulash en schep een lepel in een bord.
1 bosje Waterkers
15
Serveer met de waterkers, verse frieten, zure room en extra peterselie.
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en de oven tot 160 °C.
2
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in boter.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

frituurolie
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en de oven tot 160 °C.
3 uien
2
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in boter.
2 rode paprika's
3
Schil de paprika’s, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
3 teentjes Look
4
Plet de look en voeg hem toe.
1.000 g rundstoofvlees
5
Kruid het vlees met peper en zout, laat wat arachideolie heet worden in een pan en schroei het vlees dicht.
2 el paprikapasta, 1 snuifje komijn, 1 snuifje marjolein, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
6
Schep het vlees bij de groenten. Voeg ook de paprikapasta toe en kruid met komijn, marjolein en gerookt paprikapoeder.
0,2 l madeira, 0,2 l rode wijn
7
Giet de olie waar het vlees in gebakken is weg en giet de madeira en de rode wijn in de pan.
0,4 l bruine fond
8
Strooi de bloem over de groenten en het vlees, laat even bakken en voeg er de madeira met de rode wijn en de bruine fond aan toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
9
Kruid het geheel met peper en zout, voeg de kruidentuil toe, zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1.000 g frietaardappelen
10
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in frieten en spoel ze.
11
Dep de frieten droog en pocheer ze in de friteuse op 150 °C. Laat de frieten afkoelen in de koelkast of diepvriezer. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
12
Schep een beetje zure room in een potje en snipper wat peterselie fijn.
13
Bak de frieten een tweede keer tot ze goud en krokant zijn.
14
Haal de kruidentuil uit de goulash en schep een lepel in een bord.
1 bosje Waterkers
15
Serveer met de waterkers, verse frieten, zure room en extra peterselie.
1
Laat de friteuse voorverwarmen tot 150 °C en de oven tot 160 °C.
2
Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in boter.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden