Schep het vlees bij de groenten. Voeg ook de paprikapasta toe en kruid met komijn, marjolein en gerookt paprikapoeder.
0,2 l madeira, 0,2 l rode wijn
7
Giet de olie waar het vlees in gebakken is weg en giet de madeira en de rode wijn in de pan.
0,4 l bruine fond
8
Strooi de bloem over de groenten en het vlees, laat even bakken en voeg er de madeira met de rode wijn en de bruine fond aan toe.
1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, peterseliestengels en laurier)
9
Kruid het geheel met peper en zout, voeg de kruidentuil toe, zet een deksel op de pot en schuif de pot 1,5 uur in de oven.
1.000 g frietaardappelen
10
Schil intussen de aardappelen, snijd ze in frieten en spoel ze.
11
Dep de frieten droog en pocheer ze in de friteuse op 150 °C. Laat de frieten afkoelen in de koelkast of diepvriezer. Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.
12
Schep een beetje zure room in een potje en snipper wat peterselie fijn.
13
Bak de frieten een tweede keer tot ze goud en krokant zijn.
14
Haal de kruidentuil uit de goulash en schep een lepel in een bord.
1 bosje Waterkers
15
Serveer met de waterkers, verse frieten, zure room en extra peterselie.