dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin (thumbnail)Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

55m
12
-
2.4K
Recepten

Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

Jeroen maakt zijn favoriete ijssmaak klaar, namelijk rum raisin. Hij serveert een lekker bolletje versgedraaid ijs met enkele gewonnen of verloren sandwiches.
Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin (thumbnail)Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

55m
12
-
2.4K
Recepten

Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

Jeroen maakt zijn favoriete ijssmaak klaar, namelijk rum raisin. Hij serveert een lekker bolletje versgedraaid ijs met enkele gewonnen of verloren sandwiches.
Type gerechtDessert
Totale tijd55m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Rozijnen
200 g
Bruine rum
0,2 l
Melk
250 ml
Melk
1 scheutje
Room
250 ml
Vanillestokjes
2
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Eieren
2
Kaneel
1 snuifje
Sandwiches
2
Boter
1 een klont
Donkerbruine suiker
1 el

Benodigdheden

Een ijsmachine, een zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g rozijnen, 0,2 l bruine rum
1
Laat de rozijnen minstens 4 uur weken in de bruine rum.
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokjes
2
Doe de melk met de room en de zaadjes en de vanillestokjes in een steelpannetje en warm het geheel op.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
3
Vang de eierdooiers op in een mengkom. Klop ze los en meng er de suiker vervolgens onder.
4
Meng een beetje van het warme roommengsel onder de losgeklopte eierdooiers. Voeg de eierdooiers vervolgens toe aan de rest van het roommengsel.
5
Laat het geheel al roerend indikken op het vuur.
TIPStop er een houten lepel in en trek een lijn met je vinger. Als de lijn niet meer druipt, is het mengsel dik genoeg.
6
Stort het beslag uit in een ovenschaal en laat verder afkoelen.
7
Giet de rozijnen door een zeefje en vang de rum op. Meng de rozijnen onder het afgekoelde beslag, gevolgd door een klein scheutje van de bruine rum.
8
Draai het beslag af in de ijsmachine.
2 eieren, 1 scheutje melk, 1 snuifje kaneel
9
Kluts de eieren los met de melk en de kaneel.
2 sandwiches, 1 een klont boter
10
Snijd de topjes van de sandwiches en snijd ze vervolgens doormidden. Haal ze dan door het beslag. Bak ze tenslotte in een pannetje met gesmolten boter.
1 el donkerbruine suiker
11
Strooi er op het einde wat bruine suiker over om de sandwiches te karameliseren.
12
Leg de gewonnen sandwiches op een bord en serveer met een bolletje vers ijs.
1
Laat de rozijnen minstens 4 uur weken in de bruine rum.
2
Doe de melk met de room en de zaadjes en de vanillestokjes in een steelpannetje en warm het geheel op.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

200 g rozijnen, 0,2 l bruine rum
1
Laat de rozijnen minstens 4 uur weken in de bruine rum.
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokjes
2
Doe de melk met de room en de zaadjes en de vanillestokjes in een steelpannetje en warm het geheel op.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
3
Vang de eierdooiers op in een mengkom. Klop ze los en meng er de suiker vervolgens onder.
4
Meng een beetje van het warme roommengsel onder de losgeklopte eierdooiers. Voeg de eierdooiers vervolgens toe aan de rest van het roommengsel.
5
Laat het geheel al roerend indikken op het vuur.
TIPStop er een houten lepel in en trek een lijn met je vinger. Als de lijn niet meer druipt, is het mengsel dik genoeg.
6
Stort het beslag uit in een ovenschaal en laat verder afkoelen.
7
Giet de rozijnen door een zeefje en vang de rum op. Meng de rozijnen onder het afgekoelde beslag, gevolgd door een klein scheutje van de bruine rum.
8
Draai het beslag af in de ijsmachine.
2 eieren, 1 scheutje melk, 1 snuifje kaneel
9
Kluts de eieren los met de melk en de kaneel.
2 sandwiches, 1 een klont boter
10
Snijd de topjes van de sandwiches en snijd ze vervolgens doormidden. Haal ze dan door het beslag. Bak ze tenslotte in een pannetje met gesmolten boter.
1 el donkerbruine suiker
11
Strooi er op het einde wat bruine suiker over om de sandwiches te karameliseren.
12
Leg de gewonnen sandwiches op een bord en serveer met een bolletje vers ijs.
1
Laat de rozijnen minstens 4 uur weken in de bruine rum.
2
Doe de melk met de room en de zaadjes en de vanillestokjes in een steelpannetje en warm het geheel op.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin (thumbnail)Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin
4 personen
55m
Ingrediënten
Rozijnen
200 g
Bruine rum
0,2 l
Melk
250 ml
Melk
1 scheutje
Room
250 ml
Vanillestokjes
2
Eierdooiers
4
Kristalsuiker
100 g
Eieren
2
Kaneel
1 snuifje
Sandwiches
2
Boter
1 een klont
Donkerbruine suiker
1 el

Gewonnen sandwiches met ijs van rum raisin

Jeroen maakt zijn favoriete ijssmaak klaar, namelijk rum raisin. Hij serveert een lekker bolletje versgedraaid ijs met enkele gewonnen of verloren sandwiches.
Instructies
200 g rozijnen, 0,2 l bruine rum
1
Laat de rozijnen minstens 4 uur weken in de bruine rum.
250 ml melk, 250 ml Room, 2 vanillestokjes
2
Doe de melk met de room en de zaadjes en de vanillestokjes in een steelpannetje en warm het geheel op.
4 eierdooiers, 100 g kristalsuiker
3
Vang de eierdooiers op in een mengkom. Klop ze los en meng er de suiker vervolgens onder.
4
Meng een beetje van het warme roommengsel onder de losgeklopte eierdooiers. Voeg de eierdooiers vervolgens toe aan de rest van het roommengsel.
5
Laat het geheel al roerend indikken op het vuur.
TIPStop er een houten lepel in en trek een lijn met je vinger. Als de lijn niet meer druipt, is het mengsel dik genoeg.
6
Stort het beslag uit in een ovenschaal en laat verder afkoelen.
7
Giet de rozijnen door een zeefje en vang de rum op. Meng de rozijnen onder het afgekoelde beslag, gevolgd door een klein scheutje van de bruine rum.
8
Draai het beslag af in de ijsmachine.
2 eieren, 1 scheutje melk, 1 snuifje kaneel
9
Kluts de eieren los met de melk en de kaneel.
2 sandwiches, 1 een klont boter
10
Snijd de topjes van de sandwiches en snijd ze vervolgens doormidden. Haal ze dan door het beslag. Bak ze tenslotte in een pannetje met gesmolten boter.
1 el donkerbruine suiker
11
Strooi er op het einde wat bruine suiker over om de sandwiches te karameliseren.
12
Leg de gewonnen sandwiches op een bord en serveer met een bolletje vers ijs.