Gevulde tomaten met tonijnsla
Gevulde tomaten met tonijnsla
Tomaten gevuld met een Mexicaans getinte tonijnsla.
Gevulde tomaten met tonijnsla
Gevulde tomaten met tonijnsla
Tomaten gevuld met een Mexicaans getinte tonijnsla.
Ingrediënten
4 personen
Diepvrieserwten
50 g
Gezonde diepvriesDiepvriesgroenten: sneller en even gezond
Tomaten
4
Tonijnop olijfolie
2 blikjes
Maïs
1 blikje
Eierdooiers
2
Witte wijnazijn
2 el
Honing
1 el
CitroenenHet sap
0,5
Wasabi
2 tl
Look
0,5 teentjes
Gedroogde oregano en basilicum
1 snuifje
Arachideolie
0,1 l
Rode uien
Jalapenopeperopgelegde
1 el
Dikke zoetzure augurken
3
Appelsjonagold
0,5
Krokante uitjes
2 el
Kropsla
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1
Giet de olie van de tonijn weg en doe de tonijn in een kom.
50 g diepvrieserwten
2
Doe er de erwtjes bij en laat ze ontdooien.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1 blikje maïs
3
Spoel de mais en voeg toe.
0,5 appels (jonagold), rode uien, 1 el jalapenopeper (opgelegde)
4
Snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en de jalapeño fijn. Voeg alles toe.
2 eierdooiers, 2 el Witte wijnazijn, 1 el Meli Honing, 2 tl wasabi, 1 snuifje gedroogde oregano en basilicum
5
Doe de dooiers met de azijn, honing, wasabi, basilicum, oregano en een snuif zout in een maatbeker.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
0,1 l arachideolie
6
Giet al mixend de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden dressing hebt.
0,5 citroenen (Het sap)
7
Breng op smaak met wat zout en citroensap.
8
Schep 5 el van de dressing bij de tonijn en meng alles.
3 dikke zoetzure augurken
9
Snijd de augurken fijn en voeg ze toe.
0,5 citroenen (Het sap)
10
Pers er nog wat extra citroensap bij, kruid bij met peper en zout naar smaak en meng nog eens. Zet de tonijnsla koel.
4 tomaten
11
Emondeer de tomaten, pel ze, snijd het ‘deksel’ eraf en haal ze leeg.
kropsla
12
Zet de tomaten op een schaal met wat kropsla en vul ze met de tonijnsla.
2 el krokante uitjes
13
Werk af met de krokante uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1
Giet de olie van de tonijn weg en doe de tonijn in een kom.
50 g diepvrieserwten
2
Doe er de erwtjes bij en laat ze ontdooien.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1 blikje maïs
3
Spoel de mais en voeg toe.
0,5 appels (jonagold), rode uien, 1 el jalapenopeper (opgelegde)
4
Snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en de jalapeño fijn. Voeg alles toe.
2 eierdooiers, 2 el Witte wijnazijn, 1 el Meli Honing, 2 tl wasabi, 1 snuifje gedroogde oregano en basilicum
5
Doe de dooiers met de azijn, honing, wasabi, basilicum, oregano en een snuif zout in een maatbeker.
Ad door Meli

100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
0,1 l arachideolie
6
Giet al mixend de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden dressing hebt.
0,5 citroenen (Het sap)
7
Breng op smaak met wat zout en citroensap.
8
Schep 5 el van de dressing bij de tonijn en meng alles.
3 dikke zoetzure augurken
9
Snijd de augurken fijn en voeg ze toe.
0,5 citroenen (Het sap)
10
Pers er nog wat extra citroensap bij, kruid bij met peper en zout naar smaak en meng nog eens. Zet de tonijnsla koel.
4 tomaten
11
Emondeer de tomaten, pel ze, snijd het ‘deksel’ eraf en haal ze leeg.
kropsla
12
Zet de tomaten op een schaal met wat kropsla en vul ze met de tonijnsla.
2 el krokante uitjes
13
Werk af met de krokante uitjes.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
25m
Ingrediënten
Tomaten
4
Tonijnop olijfolie
2 blikjes
Maïs
1 blikje
Diepvrieserwten
50 g
Eierdooiers
2
Witte wijnazijn
2 el
Honing
1 el
CitroenenHet sap
0,5
Wasabi
2 tl
Look
0,5 teentjes
Gedroogde oregano en basilicum
1 snuifje
Arachideolie
0,1 l
Rode uien
Jalapenopeperopgelegde
1 el
Dikke zoetzure augurken
3
Appelsjonagold
0,5
Krokante uitjes
2 el
Kropsla
Gevulde tomaten met tonijnsla
Tomaten gevuld met een Mexicaans getinte tonijnsla.Instructies
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1
Giet de olie van de tonijn weg en doe de tonijn in een kom.
50 g diepvrieserwten
2
Doe er de erwtjes bij en laat ze ontdooien.
1 blikje maïs
3
Spoel de mais en voeg toe.
0,5 appels (jonagold), rode uien, 1 el jalapenopeper (opgelegde)
4
Snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en de jalapeño fijn. Voeg alles toe.
2 eierdooiers, 2 el Witte wijnazijn, 1 el Meli Honing, 2 tl wasabi, 1 snuifje gedroogde oregano en basilicum
5
Doe de dooiers met de azijn, honing, wasabi, basilicum, oregano en een snuif zout in een maatbeker.
0,1 l arachideolie
6
Giet al mixend de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden dressing hebt.
0,5 citroenen (Het sap)
7
Breng op smaak met wat zout en citroensap.
8
Schep 5 el van de dressing bij de tonijn en meng alles.
3 dikke zoetzure augurken
9
Snijd de augurken fijn en voeg ze toe.
0,5 citroenen (Het sap)
10
Pers er nog wat extra citroensap bij, kruid bij met peper en zout naar smaak en meng nog eens. Zet de tonijnsla koel.
4 tomaten
11
Emondeer de tomaten, pel ze, snijd het ‘deksel’ eraf en haal ze leeg.
kropsla
12
Zet de tomaten op een schaal met wat kropsla en vul ze met de tonijnsla.
2 el krokante uitjes
13
Werk af met de krokante uitjes.