Instructies

4 personen
2 blikjes tonijn (op olijfolie)
1

Giet de olie van de tonijn weg en doe de tonijn in een kom.

50 g diepvrieserwten
2

Doe er de erwtjes bij en laat ze ontdooien.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gezonde diepvries (thumbnail)Gezonde diepvries
Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1 blikje maïs
3

Spoel de mais en voeg toe.

0,5 appels (jonagold), rode uien, 1 el jalapenopeper (opgelegde)
4

Snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en de jalapeño fijn. Voeg alles toe.

2 eierdooiers, 2 el Witte wijnazijn, 1 el Meli Honing, 2 tl wasabi, 1 snuifje gedroogde oregano en basilicum
5

Doe de dooiers met de azijn, honing, wasabi, basilicum, oregano en een snuif zout in een maatbeker.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
0,1 l arachideolie
6

Giet al mixend de arachideolie er in een straaltje bij, tot je een gebonden dressing hebt.

0,5 citroenen (Het sap)
7

Breng op smaak met wat zout en citroensap.

8

Schep 5 el van de dressing bij de tonijn en meng alles.

3 dikke zoetzure augurken
9

Snijd de augurken fijn en voeg ze toe.

0,5 citroenen (Het sap)
10

Pers er nog wat extra citroensap bij, kruid bij met peper en zout naar smaak en meng nog eens. Zet de tonijnsla koel.

4 tomaten
11

Emondeer de tomaten, pel ze, snijd het ‘deksel’ eraf en haal ze leeg.

kropsla
12

Zet de tomaten op een schaal met wat kropsla en vul ze met de tonijnsla.

2 el krokante uitjes
13

Werk af met de krokante uitjes.