Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Fregola sarda zijn pastabolletjes uit Sardinië. Je kan ze vergelijken met handgerolde couscous, maar ze zijn net iets verfijnder van smaak. Jeroen gebruikt ze om zoete puntpaprika's mee op te vullen. De romige crème van avocado en de knapperig gebakken sardientjes krijg je er zomaar bij!

Ingrediënten

  • 200 g fregola sarda
  • 2 rode puntpaprika
  • een scheut olijfolie
  • een snuif grof zout
  • zwarte peper
  • 4 stengel lente-ui
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 bussel bieslook
  • 2 avocado
  • 3 eetlepel zure room
  • flinke snuif keukenzout
  • een snuif cayennepeper
  • een snuif komijn
  • een scheut olijfolie
  • enkele druppels citroensap
  • 400 g sardientjes
  • 2 eiwit
  • 0.25 bussel krulpeterselie
  • 4 eetlepel paneermeel
  • enkele takjes munt

Benodigdheden

  • ovenplaat
  • blender
  • zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Snijd de puntpaprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper en schuif de paprika’s in de oven.

Snipper de lente-ui fijn. Snijd de randen van de komkommer in kleine blokjes. Snipper de bieslook fijn. Verzamel alles in een kom.

tip De binnenkant van de komkommer, de zaadlijsten, gebruik je niet. Je kan ze zo opeten of in een salade of soep verwerken.

Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen.

Giet de pasta door een zeef, spoel onder koud water en laat even uitlekken.

Meng de pasta onder de komkommer en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en enkele druppels citroensap.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender. 

Schep de zure room erbij en kruid met een flinke snuif zout, cayennepeper en komijn. Giet er een scheut olijfolie bij en pers er enkele druppels citroensap bij. Mix het geheel tot een gladde crème.

Fileer de sardienen langs de graat. Verwijder de graat.

Klop de eiwitten los in een kommetje en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander kommetje en meng er fijngesneden peterselie onder.

Haal de visfilets eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.

Schep een flinke lepel avocadocrème op een bord en leg er een halve puntpaprika op. Schep de fregola sarda in de paprika en serveer met de krokant gebakken sardientjes en een takje munt.

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes