dako logo

Populaire thema's

Zoeken op
Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes (thumbnail)Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

40m
19
-
3.4K
Recepten

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Fregola sarda zijn pastabolletjes uit Sardinië. Je kan ze vergelijken met handgerolde couscous, maar ze zijn net iets verfijnder van smaak. Jeroen gebruikt ze om zoete puntpaprika's mee op te vullen. De romige crème van avocado en de knapperig gebakken sardientjes krijg je er zomaar bij!
Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes (thumbnail)Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

40m
19
-
3.4K
Recepten

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Fregola sarda zijn pastabolletjes uit Sardinië. Je kan ze vergelijken met handgerolde couscous, maar ze zijn net iets verfijnder van smaak. Jeroen gebruikt ze om zoete puntpaprika's mee op te vullen. De romige crème van avocado en de knapperig gebakken sardientjes krijg je er zomaar bij!
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten19
Beoordeling-
Aantal likes3.4K

Ingrediënten

4 personen
Fregola sarda
200 g
Rode puntpaprika'szoet
2
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Zwarte peper
Lente-uien
4 stengel
Komkommers
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Avocado's
2
Zure room
3 el
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Citroensap
Verse sardientjesvers
400 g
Eiwitten
2
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Paneermeel
4 el
Munt

Benodigdheden

Ovenplaat, blender, zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

200 g fregola sarda
1
Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 zoete rode puntpaprika's, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, zwarte peper
3
Snijd de puntpaprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper en schuif de paprika’s in de oven.
4 stengel lente-uien, 0,5 komkommers, 0,5 bosjes bieslook
4
Snipper de lente-ui fijn. Snijd de randen van de komkommer in kleine blokjes. Snipper de bieslook fijn. Verzamel alles in een kom.
TIPDe binnenkant van de komkommer, de zaadlijsten, gebruik je niet. Je kan ze zo opeten of in een salade of soep verwerken.
5
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen.
6
Giet de pasta door een zeef, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
7
Meng de pasta onder de komkommer en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en enkele druppels citroensap.
2 avocado's
8
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender.
3 el zure room, 1 snuifje keukenzout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 scheutje goede olijfolie, citroensap
9
Schep de zure room erbij en kruid met een flinke snuif zout, cayennepeper en komijn. Giet er een scheut olijfolie bij en pers er enkele druppels citroensap bij. Mix het geheel tot een gladde crème.
400 g verse sardientjes
10
Fileer de sardienen langs de graat. Verwijder de graat.
2 eiwitten, 0,25 bosjes krulpeterselie
11
Klop de eiwitten los in een kommetje en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander kommetje en meng er fijngesneden peterselie onder.
4 el paneermeel
12
Haal de visfilets eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.
munt
13
Schep een flinke lepel avocadocrème op een bord en leg er een halve puntpaprika op. Schep de fregola sarda in de paprika en serveer met de krokant gebakken sardientjes en een takje munt.
1
Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Instructies

200 g fregola sarda
1
Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 zoete rode puntpaprika's, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, zwarte peper
3
Snijd de puntpaprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper en schuif de paprika’s in de oven.
4 stengel lente-uien, 0,5 komkommers, 0,5 bosjes bieslook
4
Snipper de lente-ui fijn. Snijd de randen van de komkommer in kleine blokjes. Snipper de bieslook fijn. Verzamel alles in een kom.
TIPDe binnenkant van de komkommer, de zaadlijsten, gebruik je niet. Je kan ze zo opeten of in een salade of soep verwerken.
5
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen.
6
Giet de pasta door een zeef, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
7
Meng de pasta onder de komkommer en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en enkele druppels citroensap.
2 avocado's
8
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender.
3 el zure room, 1 snuifje keukenzout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 scheutje goede olijfolie, citroensap
9
Schep de zure room erbij en kruid met een flinke snuif zout, cayennepeper en komijn. Giet er een scheut olijfolie bij en pers er enkele druppels citroensap bij. Mix het geheel tot een gladde crème.
400 g verse sardientjes
10
Fileer de sardienen langs de graat. Verwijder de graat.
2 eiwitten, 0,25 bosjes krulpeterselie
11
Klop de eiwitten los in een kommetje en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander kommetje en meng er fijngesneden peterselie onder.
4 el paneermeel
12
Haal de visfilets eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.
munt
13
Schep een flinke lepel avocadocrème op een bord en leg er een halve puntpaprika op. Schep de fregola sarda in de paprika en serveer met de krokant gebakken sardientjes en een takje munt.
1
Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes (thumbnail)Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes
4 personen
40m
Ingrediënten
Fregola sarda
200 g
Rode puntpaprika'szoet
2
Olijfolie
2 scheutjes
Grof zout
1 snuifje
Zwarte peper
Lente-uien
4 stengel
Komkommers
0,5
Bieslook
0,5 bosjes
Avocado's
2
Zure room
3 el
Zout
1 snuifje
Cayennepeper
1 snuifje
Komijn
1 snuifje
Citroensap
Verse sardientjesvers
400 g
Eiwitten
2
Krulpeterselie
0,25 bosjes
Paneermeel
4 el
Munt

Gevulde puntpaprika met fregola sarda, avocadocrème en sardientjes

Fregola sarda zijn pastabolletjes uit Sardinië. Je kan ze vergelijken met handgerolde couscous, maar ze zijn net iets verfijnder van smaak. Jeroen gebruikt ze om zoete puntpaprika's mee op te vullen. De romige crème van avocado en de knapperig gebakken sardientjes krijg je er zomaar bij!
Instructies
200 g fregola sarda
1
Kook de fregola sarda in 10 minuten gaar in gezouten water.
2
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 zoete rode puntpaprika's, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje grof zout, zwarte peper
3
Snijd de puntpaprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper en schuif de paprika’s in de oven.
4 stengel lente-uien, 0,5 komkommers, 0,5 bosjes bieslook
4
Snipper de lente-ui fijn. Snijd de randen van de komkommer in kleine blokjes. Snipper de bieslook fijn. Verzamel alles in een kom.
TIPDe binnenkant van de komkommer, de zaadlijsten, gebruik je niet. Je kan ze zo opeten of in een salade of soep verwerken.
5
Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen.
6
Giet de pasta door een zeef, spoel onder koud water en laat even uitlekken.
7
Meng de pasta onder de komkommer en breng op smaak met olijfolie, peper en zout en enkele druppels citroensap.
2 avocado's
8
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de blender.
3 el zure room, 1 snuifje keukenzout, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 scheutje goede olijfolie, citroensap
9
Schep de zure room erbij en kruid met een flinke snuif zout, cayennepeper en komijn. Giet er een scheut olijfolie bij en pers er enkele druppels citroensap bij. Mix het geheel tot een gladde crème.
400 g verse sardientjes
10
Fileer de sardienen langs de graat. Verwijder de graat.
2 eiwitten, 0,25 bosjes krulpeterselie
11
Klop de eiwitten los in een kommetje en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander kommetje en meng er fijngesneden peterselie onder.
4 el paneermeel
12
Haal de visfilets eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.
munt
13
Schep een flinke lepel avocadocrème op een bord en leg er een halve puntpaprika op. Schep de fregola sarda in de paprika en serveer met de krokant gebakken sardientjes en een takje munt.