Snijd de puntpaprika’s in twee, verwijder de zaadlijsten en leg ze op een ovenplaat. Sprenkel er flink wat olijfolie over, kruid met grof zout en peper en schuif de paprika’s in de oven.
Schep de zure room erbij en kruid met een flinke snuif zout, cayennepeper en komijn. Giet er een scheut olijfolie bij en pers er enkele druppels citroensap bij. Mix het geheel tot een gladde crème.
400 g verse sardientjes
10
Fileer de sardienen langs de graat. Verwijder de graat.
2 eiwitten, 0,25 bosjes krulpeterselie
11
Klop de eiwitten los in een kommetje en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander kommetje en meng er fijngesneden peterselie onder.
4 el paneermeel
12
Haal de visfilets eerst door het eiwit en daarna door het paneermeel. Bak ze aan beide kanten goudbruin in een pan met olie.
Munt
13
Schep een flinke lepel avocadocrème op een bord en leg er een halve puntpaprika op. Schep de fregola sarda in de paprika en serveer met de krokant gebakken sardientjes en een takje munt.