Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta

Groenten spelen de hoofdrol in deze ovenschotel met gevulde paprika's, parelcouscous en feta. Dit is de vegetarische versie dus Jeroen gebruikt geen gehakt maar wel voedzame kikkerererwten, een prima vleesvervanger.

Ingrediënten

  • 250 g parelcouscous
  • 2 sjalot
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • komijn
  • gerookt paprikapoeder
  • kurkuma
  • currypoeder
  • cayennepeper
  • keukenzout
  • 200 g kikkererwten
  • 100 g rozijnen
  • 1 dl water
  • 2 rode paprika
  • 150 g feta
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • ovenschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de oven voorverwarmen tot 200 °C.

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous 8 minuten.

Pel de sjalot en de look, snipper ze fijn en stoof ze aan in olijfolie. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes en laat meestoven. Breng de groenten op smaak met zout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma.

tip Ras el hanout en saffraan passen ook heel goed bij deze bereiding.

Spoel de kikkererwten en voeg ze samen met de rozijnen toe. 

Giet de parelcouscous af en spoel onder koud water. Doe de couscous mee in de pan, gevolgd door het water.

Snijd de paprika’s overlangs in twee en haal de zaadlijsten eruit. Schep een deel van de couscousvulling in een ovenschaal en schik de halve paprika’s erbovenop.

Schep de rest van de vulling in de paprika’s. Verbrokkel de feta erover en schuif de paprika’s 20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met enkele blaadjes koriander.

Gevulde paprika met couscous, kikkererwten en feta