Gevulde courgettes met gehakt, tomaat en krieltjes
Gevulde courgettes met gehakt, tomaat en krieltjes
Ronde courgettes kun je perfect vullen. Met gehakt bijvoorbeeld dat je klassiek op smaak brengt met sjalotten, knoflook en peterselie. Jeroen geeft er tomatencompote en gekookte aardappelen bij voor een perfecte doordeweekse maaltijd.
Gevulde courgettes met gehakt, tomaat en krieltjes
Gevulde courgettes met gehakt, tomaat en krieltjes
Ronde courgettes kun je perfect vullen. Met gehakt bijvoorbeeld dat je klassiek op smaak brengt met sjalotten, knoflook en peterselie. Jeroen geeft er tomatencompote en gekookte aardappelen bij voor een perfecte doordeweekse maaltijd.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Courgettes
4
Peper
Zout
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Sjalotten
1
Krulpeterselie
0,33 bosjes
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
Provençaalse kruiden
Look
3 teentjes
Tomaten
8
Ajuinen
3
Cayennepeper
Sherry-azijn
1 scheutje
Benodigdheden
Een keukenmachine met k vormig hulpstuk, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 courgettes
2
Haal de kapjes van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
TIPJe kunt de binnenkant van de courgettes gebruiken om in de soep te doen.
peper, zout
3
Kruid de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Zet ze in een ovenschaal.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de keukenmachine met de eierdooiers en het paneermeel.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 Sjalotten, 0,33 bosjes krulpeterselie
5
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snipper de peterselie. Kneed ze door het gehakt.
6
Vul de courgettes royaal met het gehakt. Zet er het hoedje op en besprenkel met olijfolie.
7
Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
800 g krielaardappelen, olijfolie, grof zout, Provençaalse kruiden, 1 teentje Look
8
Spoel intussen de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en kruid met Provençaalse kruiden, grof zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de krieltjes.
9
Zet de ovenschaal met krieltjes ook in de oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken en schud af en toe op.
De tomatencompote
8 tomaten
10
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in het kokende water en leg ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
11
Pel de uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
12
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof er de uien en de knoflook in aan.
13
Doe er de tomaten bij en laat op een zacht vuur inkoken tot compote.
cayennepeper, 1 scheutje sherry-azijn
14
Breng op smaak met cayennepeper, zout en een scheutje sherryazijn.
Serveren
15
Serveer de gevulde courgettes met gebakken krieltjes en tomatencompote.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 courgettes
2
Haal de kapjes van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
TIPJe kunt de binnenkant van de courgettes gebruiken om in de soep te doen.
peper, zout
3
Kruid de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Zet ze in een ovenschaal.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de keukenmachine met de eierdooiers en het paneermeel.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 Sjalotten, 0,33 bosjes krulpeterselie
5
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snipper de peterselie. Kneed ze door het gehakt.
6
Vul de courgettes royaal met het gehakt. Zet er het hoedje op en besprenkel met olijfolie.
7
Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
800 g krielaardappelen, olijfolie, grof zout, Provençaalse kruiden, 1 teentje Look
8
Spoel intussen de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en kruid met Provençaalse kruiden, grof zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de krieltjes.
9
Zet de ovenschaal met krieltjes ook in de oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken en schud af en toe op.
De tomatencompote
8 tomaten
10
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in het kokende water en leg ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
11
Pel de uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
12
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof er de uien en de knoflook in aan.
13
Doe er de tomaten bij en laat op een zacht vuur inkoken tot compote.
cayennepeper, 1 scheutje sherry-azijn
14
Breng op smaak met cayennepeper, zout en een scheutje sherryazijn.
Serveren
15
Serveer de gevulde courgettes met gebakken krieltjes en tomatencompote.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Courgettes
4
Peper
Zout
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Paneermeel
50 g
Sjalotten
1
Krulpeterselie
0,33 bosjes
Krielaardappelen
800 g
Olijfolie
Grof zout
Provençaalse kruiden
Look
3 teentjes
Tomaten
8
Ajuinen
3
Cayennepeper
Sherry-azijn
1 scheutje
Gevulde courgettes met gehakt, tomaat en krieltjes
Ronde courgettes kun je perfect vullen. Met gehakt bijvoorbeeld dat je klassiek op smaak brengt met sjalotten, knoflook en peterselie. Jeroen geeft er tomatencompote en gekookte aardappelen bij voor een perfecte doordeweekse maaltijd.Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
4 courgettes
2
Haal de kapjes van de courgettes en hol ze uit met een lepel.
TIPJe kunt de binnenkant van de courgettes gebruiken om in de soep te doen.
peper, zout
3
Kruid de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Zet ze in een ovenschaal.
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
4
Meng het gehakt in de keukenmachine met de eierdooiers en het paneermeel.
1 Sjalotten, 0,33 bosjes krulpeterselie
5
Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snipper de peterselie. Kneed ze door het gehakt.
6
Vul de courgettes royaal met het gehakt. Zet er het hoedje op en besprenkel met olijfolie.
7
Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.
800 g krielaardappelen, olijfolie, grof zout, Provençaalse kruiden, 1 teentje Look
8
Spoel intussen de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en kruid met Provençaalse kruiden, grof zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de krieltjes.
9
Zet de ovenschaal met krieltjes ook in de oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken en schud af en toe op.
De tomatencompote
8 tomaten
10
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in het kokende water en leg ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
11
Pel de uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
12
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof er de uien en de knoflook in aan.
13
Doe er de tomaten bij en laat op een zacht vuur inkoken tot compote.
cayennepeper, 1 scheutje sherry-azijn
14
Breng op smaak met cayennepeper, zout en een scheutje sherryazijn.
Serveren
15
Serveer de gevulde courgettes met gebakken krieltjes en tomatencompote.