Spoel intussen de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en kruid met Provençaalse kruiden, grof zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de krieltjes.
9
Zet de ovenschaal met krieltjes ook in de oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken en schud af en toe op.
De tomatencompote
8 tomaten
10
Breng water aan de kook in een grote kookpot. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in het kokende water en leg ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
3 ajuinen, 2 teentjes Look
11
Pel de uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.
12
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof er de uien en de knoflook in aan.
13
Doe er de tomaten bij en laat op een zacht vuur inkoken tot compote.
cayennepeper, 1 scheutje sherry-azijn
14
Breng op smaak met cayennepeper, zout en een scheutje sherryazijn.
Serveren
15
Serveer de gevulde courgettes met gebakken krieltjes en tomatencompote.