Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

4 courgettes
2

Haal de kapjes van de courgettes en hol ze uit met een lepel.

TIPJe kunt de binnenkant van de courgettes gebruiken om in de soep te doen.
peper, zout
3

Kruid de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Zet ze in een ovenschaal.

600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers, 50 g paneermeel
4

Meng het gehakt in de keukenmachine met de eierdooiers en het paneermeel.

1 Sjalotten, 0,33 bosjes krulpeterselie
5

Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snipper de peterselie. Kneed ze door het gehakt.

6

Vul de courgettes royaal met het gehakt. Zet er het hoedje op en besprenkel met olijfolie.

7

Bak ze 45 minuten in de voorverwarmde oven.

800 g krielaardappelen, olijfolie, grof zout, Provençaalse kruiden, 1 teentje Look
8

Spoel intussen de krieltjes en leg ze in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie over en kruid met Provençaalse kruiden, grof zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Doe hem bij de krieltjes.

9

Zet de ovenschaal met krieltjes ook in de oven. Laat ongeveer 40 minuten bakken en schud af en toe op.

De tomatencompote

8 tomaten
10

Breng water aan de kook in een grote kookpot. Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de tomaten. Dompel ze in het kokende water en leg ze dan meteen in koud water. Pel de tomaten. Snijd ze in stukken en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3 ajuinen, 2 teentjes Look
11

Pel de uien en snipper ze fijn. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes.

12

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof er de uien en de knoflook in aan.

13

Doe er de tomaten bij en laat op een zacht vuur inkoken tot compote.

cayennepeper, 1 scheutje sherry-azijn
14

Breng op smaak met cayennepeper, zout en een scheutje sherryazijn.

Serveren

15

Serveer de gevulde courgettes met gebakken krieltjes en tomatencompote.