dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst (thumbnail)Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

35m
17
-
1.5K
Recepten

Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

Gestoomde zeebaars met gember, lente-ui en een beetje chili. Lekker met gebakken paksoi en geurige rijst.
Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst (thumbnail)Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

35m
17
-
1.5K
Recepten

Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

Gestoomde zeebaars met gember, lente-ui en een beetje chili. Lekker met gebakken paksoi en geurige rijst.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten17
Beoordeling-
Aantal likes1.5K

Ingrediënten

4 personen
Zeebaarsfilets+/-150 g stuk
4
Rijst
150 g
Ui
1
Pandanbladeren
2
Gember
100 g
Stengels lente ui
4
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Koolzaadolie
8 el
Water
8 el
Bruine suiker
3 el
Sojasaus
8 el
Vissaus
4 el
Oestersaus
4 el
Limoensap
1
Maïzena
1 el
Paksoi
1

Benodigdheden

Stoommmandje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

150 g rijst
1
Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.
1 ui
3
Snipper de ui fijn en stoof ze aan.
2 pandanbladeren
4
Snijd de pandanbladeren in grote stukken en stoof ze kort mee aan.
8 el Water
5
Stoof de rijst kort mee aan. Voeg er daarna het dubbele aan water en een snuif zout aan toe. Zet een stoommandje op de pot.
100 g gember, 2 teentjes Look, 4 stengels lente ui
6
Snijd de gember, look en lente-ui fijn en leg ze op de bodem van het stoommandje.
1 chilipeper
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe.
4 zeebaarsfilets (+/-150 g stuk)
8
Wrijf de vis in met een laagje olie en leg de filets boven op de smaakmakers. Laat de vis 9 minuten stomen.
8 el koolzaadolie, 8 el sojasaus, 3 el bruine suiker, 4 el Vissaus, 4 el oestersaus, 1 limoen (sap)
9
Breng de koolzaadolie, de sojasaus, de suiker, de vissaus en de oestersaus aan de kook in een pannetje en pers er het limoensap bij.
1 Paksoi
10
Snijd de paksoi in grote stukken en bak ze in olie.
1 el maïzena
11
Hou een vierde van de saus opzij en los er de maïzena in op. Giet ¾ van die mengeling over de paksoi. Doe de rest terug bij de saus.
12
Leg de gestoomde zeebaars op een schaal en schep er wat van de gestoomde kruiden op. Lepel de pandanrijst erbij. Werk af met de gebakken paksoi en wat extra saus.
1
Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

150 g rijst
1
Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.
1 ui
3
Snipper de ui fijn en stoof ze aan.
2 pandanbladeren
4
Snijd de pandanbladeren in grote stukken en stoof ze kort mee aan.
8 el Water
5
Stoof de rijst kort mee aan. Voeg er daarna het dubbele aan water en een snuif zout aan toe. Zet een stoommandje op de pot.
100 g gember, 2 teentjes Look, 4 stengels lente ui
6
Snijd de gember, look en lente-ui fijn en leg ze op de bodem van het stoommandje.
1 chilipeper
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe.
4 zeebaarsfilets (+/-150 g stuk)
8
Wrijf de vis in met een laagje olie en leg de filets boven op de smaakmakers. Laat de vis 9 minuten stomen.
8 el koolzaadolie, 8 el sojasaus, 3 el bruine suiker, 4 el Vissaus, 4 el oestersaus, 1 limoen (sap)
9
Breng de koolzaadolie, de sojasaus, de suiker, de vissaus en de oestersaus aan de kook in een pannetje en pers er het limoensap bij.
1 Paksoi
10
Snijd de paksoi in grote stukken en bak ze in olie.
1 el maïzena
11
Hou een vierde van de saus opzij en los er de maïzena in op. Giet ¾ van die mengeling over de paksoi. Doe de rest terug bij de saus.
12
Leg de gestoomde zeebaars op een schaal en schep er wat van de gestoomde kruiden op. Lepel de pandanrijst erbij. Werk af met de gebakken paksoi en wat extra saus.
1
Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst (thumbnail)Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst
4 personen
35m
Ingrediënten
Zeebaarsfilets+/-150 g stuk
4
Rijst
150 g
Ui
1
Pandanbladeren
2
Gember
100 g
Stengels lente ui
4
Chilipeper
1
Look
2 teentjes
Koolzaadolie
8 el
Water
8 el
Bruine suiker
3 el
Sojasaus
8 el
Vissaus
4 el
Oestersaus
4 el
Limoensap
1
Maïzena
1 el
Paksoi
1

Gestoomde zeebaars met gebakken paksoi en rijst

Gestoomde zeebaars met gember, lente-ui en een beetje chili. Lekker met gebakken paksoi en geurige rijst.
Instructies
150 g rijst
1
Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.
1 ui
3
Snipper de ui fijn en stoof ze aan.
2 pandanbladeren
4
Snijd de pandanbladeren in grote stukken en stoof ze kort mee aan.
8 el Water
5
Stoof de rijst kort mee aan. Voeg er daarna het dubbele aan water en een snuif zout aan toe. Zet een stoommandje op de pot.
100 g gember, 2 teentjes Look, 4 stengels lente ui
6
Snijd de gember, look en lente-ui fijn en leg ze op de bodem van het stoommandje.
1 chilipeper
7
Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe.
4 zeebaarsfilets (+/-150 g stuk)
8
Wrijf de vis in met een laagje olie en leg de filets boven op de smaakmakers. Laat de vis 9 minuten stomen.
8 el koolzaadolie, 8 el sojasaus, 3 el bruine suiker, 4 el Vissaus, 4 el oestersaus, 1 limoen (sap)
9
Breng de koolzaadolie, de sojasaus, de suiker, de vissaus en de oestersaus aan de kook in een pannetje en pers er het limoensap bij.
1 Paksoi
10
Snijd de paksoi in grote stukken en bak ze in olie.
1 el maïzena
11
Hou een vierde van de saus opzij en los er de maïzena in op. Giet ¾ van die mengeling over de paksoi. Doe de rest terug bij de saus.
12
Leg de gestoomde zeebaars op een schaal en schep er wat van de gestoomde kruiden op. Lepel de pandanrijst erbij. Werk af met de gebakken paksoi en wat extra saus.