Instructies

4 personen
150 g rijst
1

Spoel de rijst. Laat uitlekken in een zeef.

2

Laat een scheutje olie heet worden in een pot waar een stoommandje op past.

1 ui
3

Snipper de ui fijn en stoof ze aan.

2 pandanbladeren
4

Snijd de pandanbladeren in grote stukken en stoof ze kort mee aan.

8 el Water
5

Stoof de rijst kort mee aan. Voeg er daarna het dubbele aan water en een snuif zout aan toe. Zet een stoommandje op de pot.

Ad door Albert Heijn
Stoofpan met glazen deksel en stoominzet (thumbnail)Stoofpan met glazen deksel en stoominzet
Spaar nu mee voor de nieuwe Dagelijkse kost stoofpan met glazen deksel en stoominzet!
100 g gember, 2 teentjes Look, 4 stengels lente ui
6

Snijd de gember, look en lente-ui fijn en leg ze op de bodem van het stoommandje.

1 chilipeper
7

Snijd de chilipeper fijn en voeg hem toe.

4 zeebaarsfilets (+/-150 g stuk)
8

Wrijf de vis in met een laagje olie en leg de filets boven op de smaakmakers. Laat de vis 9 minuten stomen.

8 el koolzaadolie, 8 el sojasaus, 3 el bruine suiker, 4 el Vissaus, 4 el oestersaus, 1 limoen (sap)
9

Breng de koolzaadolie, de sojasaus, de suiker, de vissaus en de oestersaus aan de kook in een pannetje en pers er het limoensap bij.

1 Paksoi
10

Snijd de paksoi in grote stukken en bak ze in olie.

1 el maïzena
11

Hou een vierde van de saus opzij en los er de maïzena in op. Giet ¾ van die mengeling over de paksoi. Doe de rest terug bij de saus.

12

Leg de gestoomde zeebaars op een schaal en schep er wat van de gestoomde kruiden op. Lepel de pandanrijst erbij. Werk af met de gebakken paksoi en wat extra saus.