
Deze salade met gestoomde pladijs en een frisse salade kun je serveren als voorgerecht of als light lunch. Het pladijsseizoen duurt nog tot eind november en het visvlees is nu op zijn best. Pladijs of schol wordt door onze Noordzeevissers op een duurzame en milieuvriendelijke manier gevangen. Hij combineert geweldig met bittere krulandijvie en zure citrusvruchten.
Ingrediënten
- 1 roze pompelmoes
- 1 gele pompelmoes
- 1 sinaasappel
- 0.5 krulandijvie
- bladpeterselie
- 0.5 bussel bieslook
- 1 eetlepel walnotenolie
- 1 eetlepel azijn
- zout
- peper
- 3 ei
- 300 milliliter maïsolie
- 150 milliliter yoghurt
- 1 limoen
- 1 eetlepel azijn
- zout
- peper
- 4 pladijs
- olijfolie
- zout
- peper
Benodigdheden
- stoommand of stoompan
- staafmixer
Bereiding
De citrussalade
Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp een deeltje van de schil en houd de sinaasappelzeste apart voor de dressing.
Snijd het vruchtvlees uit de sinaasappel en de pompelmoezen volgens de à vif snijtechniek. Vang het sap op en pers zoveel mogelijk uit de resterende vliezen.
Zeef het sap en houd de partjes sinaasappel en pompelmoes apart. Laat ze nog verder uitlekken in een zeef boven een kom.
Haal de krulandijvie uit elkaar. Gebruik voor de salade alleen de gele bladeren uit de kern. Was ze in ruim water en laat ze uitlekken.
De dressing
Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het agrumsap. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.