
Dit zijn twee hapjes met gerookte vis. Ze hebben een rijke smaak, maar zijn gemakkelijk om te maken.
Ingrediënten
- 2 ei
- 1 limoen
- 200 g cottage cheese
- 2 koffielepels mierikswortelpasta
- peper
- zout
- 1 gerookte makreel
- 200 g roomkaas
- 250 g forel
- 1 eetlepel peperbolletjes
- 0.5 bussel dille
- 4 sneetjes knäckebröd
- 1 potje haringeitjes
- 0.5 bussel waterkers
Benodigdheden
Bereiding
Gerookte makreel en forelsalade
Kook de eieren hard.
Pers de limoen.
Meng de cottage cheese met mierikswortelpasta, de helft van het limoensap, peper en zout. Schep de cottage cheese in een kommetje en bewaar in de koelkast.
Hak de gerookte makreel in moten. Leg ze op een houten plank.
Laat de eieren afkoelen in koud water.
Roer de roomkaas los in een kom.
Snijd de gerookte forel in blokjes en meng hem door de roomkaas. Breng op smaak met de rest van het limoensap en peper.
Kneus de roze peperbolletjes en snipper de dille. Roer ze door de roomkaas met forel.
Pel en plet de eieren. Schep ze door de roomkaas met forel.
Breek het knäckebröd in stukken. Schep wat forelsla op het knäckebröd. Werk af met haringeitjes.
Leg de toastjes bij de makreel.
Schep de cottage cheese tussen de moten makreel. Werk af met plukjes waterkers.