Instructies
4 personen
Gerookte makreel en forelsalade
2 eieren
1
Kook de eieren hard.
1 limoen
2
Pers de limoen.
200 g cottage cheese, 2 tl mierikswortel pasta, pepers, zout
3
Meng de cottage cheese met mierikswortelpasta, de helft van het limoensap, peper en zout. Schep de cottage cheese in een kommetje en bewaar in de koelkast.
1 gerookte makreel
4
Hak de gerookte makreel in moten. Leg ze op een houten plank.
5
Laat de eieren afkoelen in koud water.
200 g roomkaas
6
Roer de roomkaas los in een kom.
250 g forel
7
Snijd de gerookte forel in blokjes en meng hem door de roomkaas. Breng op smaak met de rest van het limoensap en peper.
1 el peperbolletjes, 0,5 bosjes dille
8
Kneus de roze peperbolletjes en snipper de dille. Roer ze door de roomkaas met forel.
9
Pel en plet de eieren. Schep ze door de roomkaas met forel.
4 sneetjes knäckebröd, 1 potje haringeitjes
10
Breek het knäckebröd in stukken. Schep wat forelsla op het knäckebröd. Werk af met haringeitjes.
11
Leg de toastjes bij de makreel.
0,5 bosjes Waterkers
12