Instructies

4 personen

Gerookte makreel en forelsalade

2 eieren
1

Kook de eieren hard.

1 limoen
2

Pers de limoen.

200 g cottage cheese, 2 tl mierikswortel pasta, pepers, zout
3

Meng de cottage cheese met mierikswortelpasta, de helft van het limoensap, peper en zout. Schep de cottage cheese in een kommetje en bewaar in de koelkast.

1 gerookte makreel
4

Hak de gerookte makreel in moten. Leg ze op een houten plank.

5

Laat de eieren afkoelen in koud water.

200 g roomkaas
6

Roer de roomkaas los in een kom.

250 g forel
7

Snijd de gerookte forel in blokjes en meng hem door de roomkaas. Breng op smaak met de rest van het limoensap en peper.

1 el peperbolletjes, 0,5 bosjes dille
8

Kneus de roze peperbolletjes en snipper de dille. Roer ze door de roomkaas met forel.

9

Pel en plet de eieren. Schep ze door de roomkaas met forel.

4 sneetjes knäckebröd, 1 potje haringeitjes
10

Breek het knäckebröd in stukken. Schep wat forelsla op het knäckebröd. Werk af met haringeitjes.

11

Leg de toastjes bij de makreel.

0,5 bosjes Waterkers
12

Schep de cottage cheese tussen de moten makreel. Werk af met plukjes waterkers.