dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad (thumbnail)Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

1u 15m
15
-
198
Recepten

Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

Romige kleefrijst met verse gepocheerde abrikozen en een sorbet van abrikozen uit blik met limoenblad.
Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad (thumbnail)Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

1u 15m
15
-
198
Recepten

Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

Romige kleefrijst met verse gepocheerde abrikozen en een sorbet van abrikozen uit blik met limoenblad.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 15m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes198

Ingrediënten

4 personen
Suiker
150 g
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Abrikozen in blikhet water + het sap
0,4 l
Limoenblaadjes
10
Citroengras
2 stengels
Steranijs
2
Vanillestokje
1
LimoenHet sap
1
Abrikozen
8
Abrikozenuitgelekt
1 blik
Gelatine
2 blaadjes
Gezeefde marinade van de abrikozen
0,4 l
Sticky rice
200 g
Kokosmelk
0,4 l
Water
0,1 l
Rietsuiker
80 g
Munt

Benodigdheden

Ijsmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

200 g sticky rice
1
Spoel de rijst voor de sticky rice.
0,1 l Water, 0,4 l abrikozen in blik (het water + het sap), 150 g suiker, 10 limoenblaadjes, 2 stengels Citroengras, 2 Steranijs, 1 vanillestokje, 1 limoen (Het sap)
2
Breng het water en het sap van de abrikozen uit blik, de suiker, de limoenblaadjes, de gekneusde citroengrasstengels, de steranijsjes, de zaadjes van de vanillestok en het limoensap aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
8 abrikozen
3
Snijd de abrikozen in vier en haal de pitten eruit.
2 blaadjes gelatine
4
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
5
Voeg de abrikozen toe aan de marinade wanneer ze kookt en draai het vuur uit.
1 blik abrikozen (uitgelekt), 0,4 l gezeefde marinade van de abrikozen
6
Schep 4 dl van de marinade in een steelpan en voeg er de abrikozen uit blik aan toe. Breng dit kort aan de kook en los er dan de gelatineblaadjes in op.
7
Giet alles in een maatbeker en zet er de mixer in. Zeef de basis en laat afkoelen.
0,4 l kokosmelk, 0,1 l Water, 80 g rietsuiker
8
Doe de gespoelde rijst met de kokosmelk, het water en de suiker in een pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat de rijst 15 minuten garen. Roer af en toe in de rijst tot hij gaar is en laat hem afkoelen.
9
Laat de ijsmachinie draaien om op temperatuur te komen.
10
Draai de basis voor de sorbet af in de machine. Reken hiervoor zo’n 30 minuten.
Munt
11
Schep wat van de sticky rice in een bordje en leg er enkele stukjes gepocheerde abrikoos op. Lepel de marinade erover. Werk af met muntblaadjes en een kleine quenelle abrikozensorbet.
1
Spoel de rijst voor de sticky rice.
2
Breng het water en het sap van de abrikozen uit blik, de suiker, de limoenblaadjes, de gekneusde citroengrasstengels, de steranijsjes, de zaadjes van de vanillestok en het limoensap aan de kook.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervanger
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!

Instructies

200 g sticky rice
1
Spoel de rijst voor de sticky rice.
0,1 l Water, 0,4 l abrikozen in blik (het water + het sap), 150 g suiker, 10 limoenblaadjes, 2 stengels Citroengras, 2 Steranijs, 1 vanillestokje, 1 limoen (Het sap)
2
Breng het water en het sap van de abrikozen uit blik, de suiker, de limoenblaadjes, de gekneusde citroengrasstengels, de steranijsjes, de zaadjes van de vanillestok en het limoensap aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Natuurlijke zoetmaker (thumbnail)Natuurlijke zoetmaker
Wist je dat…?  De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
8 abrikozen
3
Snijd de abrikozen in vier en haal de pitten eruit.
2 blaadjes gelatine
4
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
5
Voeg de abrikozen toe aan de marinade wanneer ze kookt en draai het vuur uit.
1 blik abrikozen (uitgelekt), 0,4 l gezeefde marinade van de abrikozen
6
Schep 4 dl van de marinade in een steelpan en voeg er de abrikozen uit blik aan toe. Breng dit kort aan de kook en los er dan de gelatineblaadjes in op.
7
Giet alles in een maatbeker en zet er de mixer in. Zeef de basis en laat afkoelen.
0,4 l kokosmelk, 0,1 l Water, 80 g rietsuiker
8
Doe de gespoelde rijst met de kokosmelk, het water en de suiker in een pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat de rijst 15 minuten garen. Roer af en toe in de rijst tot hij gaar is en laat hem afkoelen.
9
Laat de ijsmachinie draaien om op temperatuur te komen.
10
Draai de basis voor de sorbet af in de machine. Reken hiervoor zo’n 30 minuten.
Munt
11
Schep wat van de sticky rice in een bordje en leg er enkele stukjes gepocheerde abrikoos op. Lepel de marinade erover. Werk af met muntblaadjes en een kleine quenelle abrikozensorbet.
1
Spoel de rijst voor de sticky rice.
2
Breng het water en het sap van de abrikozen uit blik, de suiker, de limoenblaadjes, de gekneusde citroengrasstengels, de steranijsjes, de zaadjes van de vanillestok en het limoensap aan de kook.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad (thumbnail)Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Abrikozen in blikhet water + het sap
0,4 l
Limoenblaadjes
10
Citroengras
2 stengels
Suiker
150 g
Steranijs
2
Vanillestokje
1
LimoenHet sap
1
Abrikozen
8
Abrikozenuitgelekt
1 blik
Gelatine
2 blaadjes
Gezeefde marinade van de abrikozen
0,4 l
Sticky rice
200 g
Kokosmelk
0,4 l
Water
0,1 l
Rietsuiker
80 g
Munt

Gepocheerde abrikozen met sticky rice en een sorbet van abrikoos en limoenblad

Romige kleefrijst met verse gepocheerde abrikozen en een sorbet van abrikozen uit blik met limoenblad.
Instructies
200 g sticky rice
1
Spoel de rijst voor de sticky rice.
0,1 l Water, 0,4 l abrikozen in blik (het water + het sap), 150 g suiker, 10 limoenblaadjes, 2 stengels Citroengras, 2 Steranijs, 1 vanillestokje, 1 limoen (Het sap)
2
Breng het water en het sap van de abrikozen uit blik, de suiker, de limoenblaadjes, de gekneusde citroengrasstengels, de steranijsjes, de zaadjes van de vanillestok en het limoensap aan de kook.
8 abrikozen
3
Snijd de abrikozen in vier en haal de pitten eruit.
2 blaadjes gelatine
4
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
5
Voeg de abrikozen toe aan de marinade wanneer ze kookt en draai het vuur uit.
1 blik abrikozen (uitgelekt), 0,4 l gezeefde marinade van de abrikozen
6
Schep 4 dl van de marinade in een steelpan en voeg er de abrikozen uit blik aan toe. Breng dit kort aan de kook en los er dan de gelatineblaadjes in op.
7
Giet alles in een maatbeker en zet er de mixer in. Zeef de basis en laat afkoelen.
0,4 l kokosmelk, 0,1 l Water, 80 g rietsuiker
8
Doe de gespoelde rijst met de kokosmelk, het water en de suiker in een pot en breng het geheel aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat de rijst 15 minuten garen. Roer af en toe in de rijst tot hij gaar is en laat hem afkoelen.
9
Laat de ijsmachinie draaien om op temperatuur te komen.
10
Draai de basis voor de sorbet af in de machine. Reken hiervoor zo’n 30 minuten.
Munt
11
Schep wat van de sticky rice in een bordje en leg er enkele stukjes gepocheerde abrikoos op. Lepel de marinade erover. Werk af met muntblaadjes en een kleine quenelle abrikozensorbet.