dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten (thumbnail)Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

30m
20
-
5.1K
Recepten

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Dit gerecht doet uitstekend dienst als snelle lunch. De stukken pompoen in een krokant jasje geserveerd in met een luchtige fetacrème geven je een extra boost voor de rest van de dag.
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten (thumbnail)Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

30m
20
-
5.1K
Recepten

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Dit gerecht doet uitstekend dienst als snelle lunch. De stukken pompoen in een krokant jasje geserveerd in met een luchtige fetacrème geven je een extra boost voor de rest van de dag.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes5.1K

Ingrediënten

4 personen
Hokkaidopompoenen
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Panko
200 g
Sesamzaadjes
2 el
Eiwitten
2
Arachideolie
Feta
200 g
Ricotta
100 g
Griekse yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Look
0,5 teentjes
Pompoenpitten
2 el
Munt
Platte peterselie
Rode chilipepers
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten (thumbnail)Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten
4 personen
30m
Ingrediënten
Hokkaidopompoenen
0,5
Peper
Zout
Olijfolie
1 een likje
Olijfolie
1 scheutje
Lookpoeder
1 flinke snuif
Komijn
1 flinke snuif
Gerookt paprikapoeder
1 flinke snuif
Panko
200 g
Sesamzaadjes
2 el
Eiwitten
2
Arachideolie
Feta
200 g
Ricotta
100 g
Griekse yoghurt
3 el
Limoenen
0,5
Look
0,5 teentjes
Pompoenpitten
2 el
Munt
Platte peterselie
Rode chilipepers
0,5

Gepaneerde pompoen met opgeklopte feta en pompoenpitten

Dit gerecht doet uitstekend dienst als snelle lunch. De stukken pompoen in een krokant jasje geserveerd in met een luchtige fetacrème geven je een extra boost voor de rest van de dag.
Instructies
0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1
Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.
200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2
Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.
arachideolie
3
Zet een pan met arachideolie op het vuur.
4
Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.
200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5
Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.
0,5 teentjes Look
6
Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.
7
De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
arachideolie, 2 el pompoenpitten
8
Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.
Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9
Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.