Instructies

4 personen
0,5 hokkaidopompoenen, peper, zout, 1 een likje olijfolie, 1 flinke snuif Lookpoeder, 1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif gerookt paprikapoeder
1

Schil de pompoen en ontpit hem. Snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes. Breng ze op smaak met peper, zout, olijfolie, lookpoeder, komijn en gerookt paprikapoeder.

200 g panko, 2 el sesamzaadjes, 2 eiwitten, 1 scheutje olijfolie
2

Zet 2 ovenschalen klaar. Vul een ovenschaal met panko en sesamzaadjes en de andere ovenschaal met de eiwitten en olijfolie, op smaak gebracht met peper en zout.

arachideolie
3

Zet een pan met arachideolie op het vuur.

4

Haal de stukken pompoen eerst door de eiwitten en vervolgens door de panko en sesamzaadjes. Bak de stukken vervolgens in de pan.

200 g feta, 100 g ricotta, 3 el Griekse yoghurt, 0,5 limoenen
5

Verbrokkel de feta in een mengkom en meng er de ricotta, de Griekse yoghurt, peper, het limoensap, olijfolie en oregano onder. Klop het geheel tot een luchtig sausje.

0,5 teentjes Look
6

Rasp er een half teentje look bij om de saus af te werken en klop verder op.

7

De stukken pompoen zijn gaar als je er zacht door kan prikken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

arachideolie, 2 el pompoenpitten
8

Zet een klein pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak er enkele pompoenpitten in.

Munt, platte peterselie, 0,5 rode chilipepers
9

Lepel wat van de saus op een bord. Leg er de gepaneerde pompoen bovenop en werk het bord af met enkele blaadjes munt, peterselie, stukjes rode chilipeper en de geroosterde pompoenpitten.