dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla (thumbnail)Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

1u 5m
11
-
751
Recepten

Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

Stukken kip gegaard in een melksaus met veel look, krokante aardappelstaafjes en een eenvoudige salade.
Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla (thumbnail)Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

1u 5m
11
-
751
Recepten

Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

Stukken kip gegaard in een melksaus met veel look, krokante aardappelstaafjes en een eenvoudige salade.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes751

Ingrediënten

4 personen
Braadkip
1
Look
10 teentjes
Uien
2
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Melk
0,5 l
Room
0,2 l
Boter
150 g
Frietaardappelen
800 g
Romeinse sla
0,5
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 braadkip
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2 uien, 10 teentjes Look
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.
3
Haal de kip uit de pan en doe de olie weg.
4
Smelt een klont boter in de pan en stoof er de ui en look in aan.
0,5 l melk, 0,2 l Room, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
5
Voeg de melk, de room, een snuif zout, peper en de kruidentuil toe en breng de saus aan de kook.
6
Leg de stukken kip in de pruttelende saus. Zet een deksel op de pot en laat de kip verder garen gedurende 45 minuten.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
7
Snipper de sjalot fijn, sprenkel er azijn over en laat ze even marineren.
0,5 Romeinse sla
8
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de sjalot.
800 g frietaardappelen
9
Snijd de aardappelen in dunne staafjes, spoel ze in koud water en dep ze droog in een handdoek.
10
Bak de stro-aardappelen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over.
11
Haal de kruidentuil en de kip uit de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
150 g boter
12
Voeg de boter toe en mix de saus glad.
13
Leg de stukken kip weer in de pan en schenk er de looksaus over. Breng de saus nog even aan de kook.
14
Schep wat stukken gebakken kip op een schaal en lepel de looksaus erover. Serveer met de stro-aardappelen en de Romeinse sla.
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

1 braadkip
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2 uien, 10 teentjes Look
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.
3
Haal de kip uit de pan en doe de olie weg.
4
Smelt een klont boter in de pan en stoof er de ui en look in aan.
0,5 l melk, 0,2 l Room, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
5
Voeg de melk, de room, een snuif zout, peper en de kruidentuil toe en breng de saus aan de kook.
6
Leg de stukken kip in de pruttelende saus. Zet een deksel op de pot en laat de kip verder garen gedurende 45 minuten.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
7
Snipper de sjalot fijn, sprenkel er azijn over en laat ze even marineren.
0,5 Romeinse sla
8
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de sjalot.
800 g frietaardappelen
9
Snijd de aardappelen in dunne staafjes, spoel ze in koud water en dep ze droog in een handdoek.
10
Bak de stro-aardappelen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over.
11
Haal de kruidentuil en de kip uit de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
150 g boter
12
Voeg de boter toe en mix de saus glad.
13
Leg de stukken kip weer in de pan en schenk er de looksaus over. Breng de saus nog even aan de kook.
14
Schep wat stukken gebakken kip op een schaal en lepel de looksaus erover. Serveer met de stro-aardappelen en de Romeinse sla.
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla (thumbnail)Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Braadkip
1
Look
10 teentjes
Uien
2
Kruidentuiltjevan tijm, rozemarijn en laurier
1
Melk
0,5 l
Room
0,2 l
Boter
150 g
Frietaardappelen
800 g
Romeinse sla
0,5
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
1 scheutje

Georgische kip in looksaus, stro-aardappelen en Romeinse sla

Stukken kip gegaard in een melksaus met veel look, krokante aardappelstaafjes en een eenvoudige salade.
Instructies
1 braadkip
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2 uien, 10 teentjes Look
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.
3
Haal de kip uit de pan en doe de olie weg.
4
Smelt een klont boter in de pan en stoof er de ui en look in aan.
0,5 l melk, 0,2 l Room, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
5
Voeg de melk, de room, een snuif zout, peper en de kruidentuil toe en breng de saus aan de kook.
6
Leg de stukken kip in de pruttelende saus. Zet een deksel op de pot en laat de kip verder garen gedurende 45 minuten.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
7
Snipper de sjalot fijn, sprenkel er azijn over en laat ze even marineren.
0,5 Romeinse sla
8
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de sjalot.
800 g frietaardappelen
9
Snijd de aardappelen in dunne staafjes, spoel ze in koud water en dep ze droog in een handdoek.
10
Bak de stro-aardappelen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over.
11
Haal de kruidentuil en de kip uit de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
150 g boter
12
Voeg de boter toe en mix de saus glad.
13
Leg de stukken kip weer in de pan en schenk er de looksaus over. Breng de saus nog even aan de kook.
14
Schep wat stukken gebakken kip op een schaal en lepel de looksaus erover. Serveer met de stro-aardappelen en de Romeinse sla.