Instructies
4 personen
1 braadkip
1
Snijd de kip in stukken, kruid met peper en zout en bak ze in arachideolie.
2 uien, 10 teentjes Look
2
Snijd de uien grof en pel de look, doe ze in een hakmolen maal ze fijn tot pulp.
3
Haal de kip uit de pan en doe de olie weg.
4
Smelt een klont boter in de pan en stoof er de ui en look in aan.
0,5 l melk, 0,2 l Room, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn en laurier)
5
Voeg de melk, de room, een snuif zout, peper en de kruidentuil toe en breng de saus aan de kook.
6
Leg de stukken kip in de pruttelende saus. Zet een deksel op de pot en laat de kip verder garen gedurende 45 minuten.
1 Sjalotten, 1 scheutje Rode wijnazijn
7
Snipper de sjalot fijn, sprenkel er azijn over en laat ze even marineren.
0,5 Romeinse sla
8
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de sjalot.
800 g frietaardappelen
9
Snijd de aardappelen in dunne staafjes, spoel ze in koud water en dep ze droog in een handdoek.
10
Bak de stro-aardappelen krokant in de friteuse, laat ze uitlekken en strooi er wat zout over.
11
Haal de kruidentuil en de kip uit de saus en breng de saus op smaak met peper en zout.
150 g boter
12
Voeg de boter toe en mix de saus glad.
13
Leg de stukken kip weer in de pan en schenk er de looksaus over. Breng de saus nog even aan de kook.
14