
Zomerse temperaturen nodigen altijd uit om uitgebreid te aperitieven. En dan is het extra leuk als jong en oud elk hun eigen drankje krijgen. Jeroen heeft voor elk wat wils. Hij heeft het resultaat zelf getest op vrienden en collega's en wacht nog op de eerste klacht!
Ingrediënten
- 150 g gember
- 6 citroen
- 100 g suiker
- 2 stengel citroengras
- 1 vanillestokje
- 1 kaneelstokje
- ijsblokjes
- 1 liter water
- munt
- 1 fles champagne
- 1 scheutje frambozenlikeur
- 16 framboos
- munt
Benodigdheden
- een grote karaf
- passende glazen voor een cocktail of aperitief
Bereiding
Gemberlimonade
Hou één citroen apart en pers de rest uit. Schenk het sap (zonder de pitjes) in een grote karaf of een mengschaal.
Was de overgebleven citroen en snij de vrucht in fijne schijfjes. Gooi de schijfjes bij het citroensap.
Breng intussen een pot met water aan de kook.
Schil de gember en snij de knollen in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels in grote stukken. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.
Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf. Voeg ook de kaneelstok toe.
Schep de suiker bij het mengsel. Schenk daarbij het kokende water.
Laat de limonade nu rustig trekken. Laat de karaf of de mengschaal even afkoelen en zet hem daarna in de koelkast, zodat je limonade lekker zomerfris wordt.
Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. Schenk er de koude gemberlimonade over.