Instructies

4 personen

Gemberlimonade

150 g gember, 6 citroenen, 100 g suiker, 2 stengel Citroengras, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, ijsblokjes, 1 l Water, Munt
1

Hou één citroen apart en pers de rest uit. Schenk het sap (zonder de pitjes) in een grote karaf of een mengschaal.

2

Was de overgebleven citroen en snij de vrucht in fijne schijfjes. Gooi de schijfjes bij het citroensap.

3

Breng intussen een pot met water aan de kook.

4

Schil de gember en snij de knollen in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels in grote stukken. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.

5

Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf. Voeg ook de kaneelstok toe.

6

Schep de suiker bij het mengsel. Schenk daarbij het kokende water.

7

Laat de limonade nu rustig trekken. Laat de karaf of de mengschaal even afkoelen en zet hem daarna in de koelkast, zodat je limonade lekker zomerfris wordt.

8

Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. Schenk er de koude gemberlimonade over.

TIPTip voor de 'grote mensen': niemand zegt dat je bij deze limonade niet wat vodka mag schenken...

Frambozencocktail

1 fles Champagne, 1 scheutje frambozen likeur, 16 frambozen, Munt
9

Zet een fles champagne of cava koud.

10

Neem een mengschaaltje en doe daarin de verse frambozen.

11

Neem een vork en plet de frambozen.

12

Schep in elk aperitiefglas een portie geplette frambozen.

13

Spoel de verse munt en scheur enkele blaadjes in elk glas.

14

Schenk er koele champagne of cava bij.