150 g gember, 6 citroenen, 100 g suiker, 2 stengel Citroengras, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, ijsblokjes, 1 l Water, Munt
1
Hou één citroen apart en pers de rest uit. Schenk het sap (zonder de pitjes) in een grote karaf of een mengschaal.
2
Was de overgebleven citroen en snij de vrucht in fijne schijfjes. Gooi de schijfjes bij het citroensap.
3
Breng intussen een pot met water aan de kook.
4
Schil de gember en snij de knollen in fijne schijfjes of reepjes. Kneus vervolgens het citroengras en breek de stengels in grote stukken. Voeg die smaakmakers bij het citroensap.
5
Snij een vanillestokje overlangs en schraap de zaadjes uit de peul. Doe de zaadjes en de peul in de karaf. Voeg ook de kaneelstok toe.
6
Schep de suiker bij het mengsel. Schenk daarbij het kokende water.
7
Laat de limonade nu rustig trekken. Laat de karaf of de mengschaal even afkoelen en zet hem daarna in de koelkast, zodat je limonade lekker zomerfris wordt.
8
Schep een flinke portie ijsblokjes of geschaafd ijs in elk glas en voeg wat gespoelde blaadjes verse munt toe. Schenk er de koude gemberlimonade over.
lightbulb_outline
TIPTip voor de 'grote mensen': niemand zegt dat je bij deze limonade niet wat vodka mag schenken...