Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake

Dit gerecht met gemarineerde kip en gebakken champignons is het bewijs dat het ook heel snel kan gaan bij Dagelijkse kost. Er zit bovendien een leuke twist in dankzij het Japans omeletje. Het vergt een beetje oefening, maar dat ben je meteen vergeten als je het proeft!

Ingrediënten

  • 2 eetlepel misopasta
  • 2 eetlepel mirin
  • 2 eetlepel sake
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 2 kipfilet
  • een scheut arachideolie
  • 4 ei
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • 300 g witte rijst
  • 1 ajuin
  • 400 g shiitake
  • 4 stengels lente-ui

Benodigdheden

  • keukentang
  • wokpan
  • zeef

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meng de misopasta met de mirin, de sake, de chilisaus en de sojasaus in een grote kom. Snijd de kip in blokjes en doe ze bij de marinade. Laat de kip minstens een half uur marineren.

Laat een scheut arachideolie heet worden in een kleine pan. Kluts de eieren met een snuif peper en zout. Giet een deel van het eimengsel in de pan en rol de omelet een beetje op. 

Hef de omelet op en giet er weer een beetje ei onder, zodat je een tweede omelet vormt onder de eerste. Herhaal deze handeling tot al het eimengsel opgebruikt is en je een omelet hebt uit verschillende laagjes (zie video). Draai de omelet nog even op de andere kant en leg het op een bord.

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar in een pot gezouten water.

Zet een wok op het vuur en laat er een goede scheut arachideolie in heet worden. Pel de ajuin en snijd ze in halve ringen. Bak de mini-shiitake in de hete olie. Pel en plet de look en voeg toe samen met de ajuin.

Zet een andere pan op het vuur met een scheut arachideolie. Leg de gemarineerde blokjes kip er met een keukentang voorzichtig in. Bak ze aan beide kanten lichtbruin.

Snijd de lente-ui in fijne ringetjes en de dikke omelet in blokjes.

Schep wat van de marinade bij de champignons en de look. Giet de rijst door een zeef en doe hem bij de gebakken groenten. Laat het geheel nog even goed roerbakken.

Schep wat gebakken rijst met shiitake op een bord en leg er enkele stukken kip bij. Werk af met fijngesneden lente-ui en wat blokjes omelet.

Gemarineerde misokip met Japanse omelet en gebakken shiitake