Gemarineerde makreel met guacamole en een tomatensalade
Gemarineerde makreel met guacamole en een tomatensalade
Hij staat intussen bekend als dé Belgische keizer van de tomaat. In de derde uitzending van Zomerkost maakt Julius Persoone gemarineerde makreel met guacamole en een frisse tomatensalade. De perfecte zomerkost!
Gemarineerde makreel met guacamole en een tomatensalade
Gemarineerde makreel met guacamole en een tomatensalade
Hij staat intussen bekend als dé Belgische keizer van de tomaat. In de derde uitzending van Zomerkost maakt Julius Persoone gemarineerde makreel met guacamole en een frisse tomatensalade. De perfecte zomerkost!
Ingrediënten
4 personen
Makreel
1
Tomaat
1
Olijfolie
Key lime poeder
Koriandersteeltje
handvol
Kaffir limoen
1
Sushiazijn
Peper
Zout
Shiso
1
Ijzerkruid
Basilicum
1
Avocado
1
Korianderblaadjes
Korianderzaden
Bloedzuring
Oost-Indische kers
1
Bergamot- en bernagiebloemetjes
Citrusafrikaan
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De makreel en de jus
1 makreel, 1 tomaat, olijfolie, key lime poeder, handvol koriandersteeltje, 1 kaffir limoen, Sushiazijn, peper, zout, 1 shiso
1
Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.
2
Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.
3
Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.
Afwerken en serveren
1 avocado, korianderblaadjes, olijfolie, key lime poeder, peper, zout, korianderzaden, kaffir limoenen, Sushiazijn
4
Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit.
5
Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, kaffir limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.
bloedzuring, 1 Oost-Indische kers, bergamot- en bernagiebloemetjes, citrusafrikaan
6
Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.
7
Verzamel alle tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën. De keuze is aan jou.
8
Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.
9
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.
10
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!De makreel en de jus
1 makreel, 1 tomaat, olijfolie, key lime poeder, handvol koriandersteeltje, 1 kaffir limoen, Sushiazijn, peper, zout, 1 shiso
1
Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.
2
Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.
3
Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.
Afwerken en serveren
1 avocado, korianderblaadjes, olijfolie, key lime poeder, peper, zout, korianderzaden, kaffir limoenen, Sushiazijn
4
Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit.
5
Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, kaffir limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.
bloedzuring, 1 Oost-Indische kers, bergamot- en bernagiebloemetjes, citrusafrikaan
6
Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.
7
Verzamel alle tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën. De keuze is aan jou.
8
Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.
9
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.
10
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
20m
Ingrediënten
Makreel
1
Tomaat
1
Olijfolie
Key lime poeder
Koriandersteeltje
handvol
Kaffir limoen
1
Sushiazijn
Peper
Zout
Shiso
1
Ijzerkruid
Basilicum
1
Avocado
1
Korianderblaadjes
Korianderzaden
Bloedzuring
Oost-Indische kers
1
Bergamot- en bernagiebloemetjes
Citrusafrikaan
Gemarineerde makreel met guacamole en een tomatensalade
Hij staat intussen bekend als dé Belgische keizer van de tomaat. In de derde uitzending van Zomerkost maakt Julius Persoone gemarineerde makreel met guacamole en een frisse tomatensalade. De perfecte zomerkost!Instructies
De makreel en de jus
1 makreel, 1 tomaat, olijfolie, key lime poeder, handvol koriandersteeltje, 1 kaffir limoen, Sushiazijn, peper, zout, 1 shiso
1
Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.
2
Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.
3
Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.
Afwerken en serveren
1 avocado, korianderblaadjes, olijfolie, key lime poeder, peper, zout, korianderzaden, kaffir limoenen, Sushiazijn
4
Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit.
5
Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, kaffir limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.
bloedzuring, 1 Oost-Indische kers, bergamot- en bernagiebloemetjes, citrusafrikaan
6
Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.
7
Verzamel alle tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën. De keuze is aan jou.
8
Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.
9
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.
10
Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.