Instructies

4 personen

De makreel en de jus

1 makreel, 1 tomaat, olijfolie, key lime poeder, handvol koriandersteeltje, 1 kaffir limoen, Sushiazijn, peper, zout, 1 shiso
1

Maak een schuine inkeping net onder de vin van de makreel en fileer. Marineer de vis vervolgens met olijfolie en dan pas met de sushi-azijn.

2

Snijd de koriandersteeltjes fijn en strooi ze over de vis. Voeg peper en zout toe, en doe er ook het key lime poeder en de verse shisho bij.

3

Bereid de jus in een grote kom: meng wat olijfolie met fijngesneden verveine en basilicum. Voeg ook de sushi-azijn en wat peper en zout naar smaak toe.

Afwerken en serveren

1 avocado, korianderblaadjes, olijfolie, key lime poeder, peper, zout, korianderzaden, kaffir limoenen, Sushiazijn
4

Snijd de avocado’s overlangs in tweeën, trek de twee helften los en verwijder de pit.

5

Doe het vruchtvlees in een mengbeker en voeg de andere ingrediënten toe: olijfolie, een snuifje key lime poeder, peper en zout, het zaad en blad van koriander, kaffir limoen en sushi-azijn. Mix alles tot een smeuïge massa met de staafmixer.

bloedzuring, 1 Oost-Indische kers, bergamot- en bernagiebloemetjes, citrusafrikaan
6

Dresseer de makreel op een groot bord. Strijk er wat guacamole over.

7

Verzamel alle tomaten. Sommige tomaatjes laat je heel, andere snijd je overlangs in tweeën. De keuze is aan jou.

8

Giet de jus rijkelijk over de makreel en de tomaten.

9

Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.

10

Werk het gerecht af met de citrusafrikaan en de bergamot- en bernagiebloemetjes voor een extra frisse toets.