dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla (thumbnail)Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

35m
16
-
3.1K
Recepten

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

Confijten wil zoveel zeggen als ‘traag garen’. Wat geduld levert meestal extra smaak op, en dat geldt òòk voor dit aardappelgerecht. We serveren aardappelgerechten maar zelden als voorgerecht, dus maakt Jeroen graag eens een uitzondering op de ‘regel’. Het is puur genieten van vastkokende aardappelen met gerookte vis, een verse sla en een koud, kruidig sausje.
Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla (thumbnail)Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

35m
16
-
3.1K
Recepten

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

Confijten wil zoveel zeggen als ‘traag garen’. Wat geduld levert meestal extra smaak op, en dat geldt òòk voor dit aardappelgerecht. We serveren aardappelgerechten maar zelden als voorgerecht, dus maakt Jeroen graag eens een uitzondering op de ‘regel’. Het is puur genieten van vastkokende aardappelen met gerookte vis, een verse sla en een koud, kruidig sausje.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
8
Gerookte makreel
350 g
Veldsla
100 g
Look
2 teentjes
Bieslook
0,5 bosjes
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Rozemarijn
1 takje
Steranijs
1
Chilipeper
1
Citroenen
0,5
Zure room
150 g
Wasabi
1
Olijfolie
0,5 l
Peper
1
Zout
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

8 aardappelen, 350 g gerookte makreel, 100 g veldsla, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes Bieslook, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 takje rozemarijn, 1 Steranijs, 1 chilipeper, 0,5 citroenen, 150 g Zure room, 1 wasabi, 0,5 l olijfolie, 1 peper, 1 zout
1
Schil de vastkokende aardappelen.
2
Schenk de grote hoeveelheid olijfolie in een middelgrote pot of steelpan (met deksel). Voeg takjes tijm, een tak rozemarijn, blaadjes laurier, een steranijs, een gedroogd chilipepertje, en de gekneusde tenen look toe.
3
Kruid de olie met zout en wat peper. Verhit ze op een matig vuur. Vermijd dat de olie kokend heet wordt, maar laat alle ingrediënten gerust zacht pruttelen.
4
Snij de aardappelen in dikke schijfjes. (ongeveer 1,5 cm breed). Doe ze in de olie en zet het deksel op de pot. Zet het vuur zacht en confijt ze in zo’n 12 tot 15 minuten. Controleer regelmatig de gaarheid.
5
Spoel de blaadjes veldsla in ruim water. Doe het voorzichtig en laat ze nadien uitlekken.
6
Doe de zure room in een mengschaal en voeg een voorzichtig toefje wasabi toe. Proef en voeg naar smaak meer van de scherpe Japanse sushi-mosterd toe.
7
Werk de dressing af met een beetje citroen- of limoensap en een snuifje zout.
8
Snipper de pijpjes bieslook piepklein en roer het groen door de koude saus.
9
Pluk het vlees van de gerookte makreel los. De graat kan je in één vlotte beweging verwijderen. Controleer zorgvuldig of er nog kleine (zij)graatjes in de pluksels visvlees achterbleven.TIP: Kies gerust voor je favoriete gerookte vis. Bv. gerookte forel, haring…
10
Laat de geconfijte aardappelen uitlekken. De kruidige olijfolie kan je nog hergebruiken!
11
Serveer op elk bord een hoopje veldsla, schik er enkele stukjes geconfijte aardappel over en werk het voorgerecht af met stukjes gerookte vis en een paar lepels van de dressing .
1
Schil de vastkokende aardappelen.
2
Schenk de grote hoeveelheid olijfolie in een middelgrote pot of steelpan (met deksel). Voeg takjes tijm, een tak rozemarijn, blaadjes laurier, een steranijs, een gedroogd chilipepertje, en de gekneusde tenen look toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

8 aardappelen, 350 g gerookte makreel, 100 g veldsla, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes Bieslook, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 takje rozemarijn, 1 Steranijs, 1 chilipeper, 0,5 citroenen, 150 g Zure room, 1 wasabi, 0,5 l olijfolie, 1 peper, 1 zout
1
Schil de vastkokende aardappelen.
2
Schenk de grote hoeveelheid olijfolie in een middelgrote pot of steelpan (met deksel). Voeg takjes tijm, een tak rozemarijn, blaadjes laurier, een steranijs, een gedroogd chilipepertje, en de gekneusde tenen look toe.
3
Kruid de olie met zout en wat peper. Verhit ze op een matig vuur. Vermijd dat de olie kokend heet wordt, maar laat alle ingrediënten gerust zacht pruttelen.
4
Snij de aardappelen in dikke schijfjes. (ongeveer 1,5 cm breed). Doe ze in de olie en zet het deksel op de pot. Zet het vuur zacht en confijt ze in zo’n 12 tot 15 minuten. Controleer regelmatig de gaarheid.
5
Spoel de blaadjes veldsla in ruim water. Doe het voorzichtig en laat ze nadien uitlekken.
6
Doe de zure room in een mengschaal en voeg een voorzichtig toefje wasabi toe. Proef en voeg naar smaak meer van de scherpe Japanse sushi-mosterd toe.
7
Werk de dressing af met een beetje citroen- of limoensap en een snuifje zout.
8
Snipper de pijpjes bieslook piepklein en roer het groen door de koude saus.
9
Pluk het vlees van de gerookte makreel los. De graat kan je in één vlotte beweging verwijderen. Controleer zorgvuldig of er nog kleine (zij)graatjes in de pluksels visvlees achterbleven.TIP: Kies gerust voor je favoriete gerookte vis. Bv. gerookte forel, haring…
10
Laat de geconfijte aardappelen uitlekken. De kruidige olijfolie kan je nog hergebruiken!
11
Serveer op elk bord een hoopje veldsla, schik er enkele stukjes geconfijte aardappel over en werk het voorgerecht af met stukjes gerookte vis en een paar lepels van de dressing .
1
Schil de vastkokende aardappelen.
2
Schenk de grote hoeveelheid olijfolie in een middelgrote pot of steelpan (met deksel). Voeg takjes tijm, een tak rozemarijn, blaadjes laurier, een steranijs, een gedroogd chilipepertje, en de gekneusde tenen look toe.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla (thumbnail)Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
8
Gerookte makreel
350 g
Veldsla
100 g
Look
2 teentjes
Bieslook
0,5 bosjes
Tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadje
Rozemarijn
1 takje
Steranijs
1
Chilipeper
1
Citroenen
0,5
Zure room
150 g
Wasabi
1
Olijfolie
0,5 l
Peper
1
Zout
1

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

Confijten wil zoveel zeggen als ‘traag garen’. Wat geduld levert meestal extra smaak op, en dat geldt òòk voor dit aardappelgerecht. We serveren aardappelgerechten maar zelden als voorgerecht, dus maakt Jeroen graag eens een uitzondering op de ‘regel’. Het is puur genieten van vastkokende aardappelen met gerookte vis, een verse sla en een koud, kruidig sausje.
Instructies

Gekonfijte aardappel met gerookte makreel en veldsla

8 aardappelen, 350 g gerookte makreel, 100 g veldsla, 2 teentjes Look, 0,5 bosjes Bieslook, 2 takjes tijm, 2 blaadje laurier, 1 takje rozemarijn, 1 Steranijs, 1 chilipeper, 0,5 citroenen, 150 g Zure room, 1 wasabi, 0,5 l olijfolie, 1 peper, 1 zout
1
Schil de vastkokende aardappelen.
2
Schenk de grote hoeveelheid olijfolie in een middelgrote pot of steelpan (met deksel). Voeg takjes tijm, een tak rozemarijn, blaadjes laurier, een steranijs, een gedroogd chilipepertje, en de gekneusde tenen look toe.
3
Kruid de olie met zout en wat peper. Verhit ze op een matig vuur. Vermijd dat de olie kokend heet wordt, maar laat alle ingrediënten gerust zacht pruttelen.
4
Snij de aardappelen in dikke schijfjes. (ongeveer 1,5 cm breed). Doe ze in de olie en zet het deksel op de pot. Zet het vuur zacht en confijt ze in zo’n 12 tot 15 minuten. Controleer regelmatig de gaarheid.
5
Spoel de blaadjes veldsla in ruim water. Doe het voorzichtig en laat ze nadien uitlekken.
6
Doe de zure room in een mengschaal en voeg een voorzichtig toefje wasabi toe. Proef en voeg naar smaak meer van de scherpe Japanse sushi-mosterd toe.
7
Werk de dressing af met een beetje citroen- of limoensap en een snuifje zout.
8
Snipper de pijpjes bieslook piepklein en roer het groen door de koude saus.
9
Pluk het vlees van de gerookte makreel los. De graat kan je in één vlotte beweging verwijderen. Controleer zorgvuldig of er nog kleine (zij)graatjes in de pluksels visvlees achterbleven.TIP: Kies gerust voor je favoriete gerookte vis. Bv. gerookte forel, haring…
10
Laat de geconfijte aardappelen uitlekken. De kruidige olijfolie kan je nog hergebruiken!
11
Serveer op elk bord een hoopje veldsla, schik er enkele stukjes geconfijte aardappel over en werk het voorgerecht af met stukjes gerookte vis en een paar lepels van de dressing .