Gehaktbrood met witte kool in witte saus
Gehaktbrood met witte kool in witte saus
Gehaktbrood met gestoofde witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen.
Gehaktbrood met witte kool in witte saus
Gehaktbrood met witte kool in witte saus
Gehaktbrood met gestoofde witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Ui
1
Krulpeterselie
1 takje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Arachideolie
1 scheutje
Boter
1 klont
Witte kolen
0,5
Boter
60 g
Bloem
80 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemalen kaas
100 g
Mosterd
1 el
Citroensap
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1
Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 scheutje arachideolie
2
Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4
Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
5
Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.
60 g boter, 80 g bloem
6
Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.
0,4 l melk
7
Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8
Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.
9
Meng de kaassaus onder de witte kool.
10
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met witte kool in kaassaus en gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1
Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 scheutje arachideolie
2
Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4
Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
5
Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.
60 g boter, 80 g bloem
6
Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.
0,4 l melk
7
Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8
Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.
9
Meng de kaassaus onder de witte kool.
10
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met witte kool in kaassaus en gekookte aardappelen.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
800 g
Ei
1
Paneermeel
80 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Ui
1
Krulpeterselie
1 takje
Loskokende aardappelen
1.000 g
Arachideolie
1 scheutje
Boter
1 klont
Witte kolen
0,5
Boter
60 g
Bloem
80 g
Melk
0,4 l
Nootmuskaat
1 snuifje
Gemalen kaas
100 g
Mosterd
1 el
Citroensap
Gehaktbrood met witte kool in witte saus
Gehaktbrood met gestoofde witte kool in een lichte kaassaus en gekookte aardappelen.Instructies
1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1
Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
1 scheutje arachideolie
2
Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.
1.000 g Loskokende aardappelen
3
Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.
0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4
Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.
1 klont boter
5
Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.
60 g boter, 80 g bloem
6
Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.
0,4 l melk
7
Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.
100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8
Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.
9
Meng de kaassaus onder de witte kool.
10
Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met witte kool in kaassaus en gekookte aardappelen.