Instructies

4 personen
1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1

Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

1 scheutje arachideolie
2

Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.

1.000 g Loskokende aardappelen
3

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4

Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.

1 klont boter
5

Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.

60 g boter, 80 g bloem
6

Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.

0,4 l melk
7

Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.

100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8

Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.

9

Meng de kaassaus onder de witte kool.

10

Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met witte kool in kaassaus en gekookte aardappelen.