Instructies

4 personen
1 ui, 1 ei, 80 g paneermeel, 1 takje krulpeterselie, 800 g gemengd gehakt, 1 snuifje nootmuskaat
1

Snipper de ui fijn en meng ze met het ei, paneermeel en wat fijngesnipperde peterselie onder het gehakt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 scheutje arachideolie
2

Vorm een gehaktbrood en kleur het aan alle kanten in arachideolie op een zacht vuur.

1.000 g Loskokende aardappelen
3

Snijd de aardappelen in grote stukken en kook ze gaar in gezouten water.

0,5 Witte kolen, 1 klont boter
4

Snipper de witte kool fijn en stoof hem aan in boter met een flinke scheut water. Kruid met peper en zout.

1 klont boter
5

Voeg wat boter toe aan het gehaktbrood en zet een deksel op de pan. Laat het nog een 20-tal minuten garen.

60 g boter, 80 g bloem
6

Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem toe en meng tot een roux.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
0,4 l melk
7

Giet de melk en het kookvocht van de witte kool al roerend bij de roux en breng de saus aan de kook.

100 g gemalen kaas, 1 snuifje nootmuskaat, 1 el mosterd, citroensap
8

Meng er de gemalen kaas onder en kruid met peper, zout, nootmuskaat, een beetje mosterd en citroensap.

9

Meng de kaassaus onder de witte kool.

10

Snijd het gehaktbrood in dikke plakken en serveer met witte kool in kaassaus en gekookte aardappelen.