Gehaktbrood met appelcompote en gebakken aardappelen
Gehaktbrood met appelcompote en gebakken aardappelen
Het lekkerste gehaktbrood dat Jeroen ooit heeft gegeten is zonder twijfel dat van zijn vader. Al komt dit recept wel heel dicht in de buurt. Met verse Boskoop appelmoes en een overschotje aardappelen om op te bakken tover je in geen tijd echte Dagelijkse kost op tafel.
Gehaktbrood met appelcompote en gebakken aardappelen
Gehaktbrood met appelcompote en gebakken aardappelen
Het lekkerste gehaktbrood dat Jeroen ooit heeft gegeten is zonder twijfel dat van zijn vader. Al komt dit recept wel heel dicht in de buurt. Met verse Boskoop appelmoes en een overschotje aardappelen om op te bakken tover je in geen tijd echte Dagelijkse kost op tafel.
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Paneermeel
50 g
Peper
Zeezout
Boter
Appels
5
Mayonaise
Graanmosterd
Mosterd
Arachideolie
Aardappelen
800 g
Benodigdheden
Een ovenvaste pan
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers
1
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine (met K-vormig hulpstuk). Voeg de eigelen toe en laat alvast even draaien.
1 ajuin, 1 bosje peterselie
2
Pel de ui en spoel de peterselie. Snijd beide fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Laat de machine opnieuw mengen.
50 g paneermeel, peper, zeezout
3
Voeg ondertussen ook het paneermeel toe en breng het geheel op smaak met Evlierkruiden ofwel peper, zout en nootmuskaat.
boter
4
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
5
Maak je handen nat met water, haal het gehakt uit de mengkom en maak er een platte, gladde bol van. Leg het gehaktbrood in de bruisende boter en laat mooi aankorsten.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
5 appels, boter
7
Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Stoof ze aan met een klontje boter en een scheut water en laat rustig garen onder een deksel.
8
Draai het gehaktbrood even om en schuif de pan daarna in de oven op 180°C gedurende 30 minuten.
9
Roer met een houten lepel door de appelmoes en plet de grove stukken appel eventueel tot moes. Als je de appelmoes het liefste koud eet: stort ze uit in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
mayonaise, graanmosterd, mosterd
10
Meng de mayonaise, de graanmosterd en gewone mosterd in een kommetje.
boter, arachideolie, 800 g aardappelen
11
Smelt een klont boter en een scheut arachideolie in een pan. Snijd de koude, gegaarde aardappelen in stukken en bak ze krokant in de hete vetstof.
12
Haal het gehaktbrood uit de oven en snijd enkele sneden af.
13
Serveer het gehaktbrood met een paar gebakken aardappelen en een flinke schep verse appelmoes. Werk af met de mosterdmayo. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers
1
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine (met K-vormig hulpstuk). Voeg de eigelen toe en laat alvast even draaien.
1 ajuin, 1 bosje peterselie
2
Pel de ui en spoel de peterselie. Snijd beide fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Laat de machine opnieuw mengen.
50 g paneermeel, peper, zeezout
3
Voeg ondertussen ook het paneermeel toe en breng het geheel op smaak met Evlierkruiden ofwel peper, zout en nootmuskaat.
boter
4
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
5
Maak je handen nat met water, haal het gehakt uit de mengkom en maak er een platte, gladde bol van. Leg het gehaktbrood in de bruisende boter en laat mooi aankorsten.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
5 appels, boter
7
Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Stoof ze aan met een klontje boter en een scheut water en laat rustig garen onder een deksel.
8
Draai het gehaktbrood even om en schuif de pan daarna in de oven op 180°C gedurende 30 minuten.
9
Roer met een houten lepel door de appelmoes en plet de grove stukken appel eventueel tot moes. Als je de appelmoes het liefste koud eet: stort ze uit in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
mayonaise, graanmosterd, mosterd
10
Meng de mayonaise, de graanmosterd en gewone mosterd in een kommetje.
boter, arachideolie, 800 g aardappelen
11
Smelt een klont boter en een scheut arachideolie in een pan. Snijd de koude, gegaarde aardappelen in stukken en bak ze krokant in de hete vetstof.
12
Haal het gehaktbrood uit de oven en snijd enkele sneden af.
13
Serveer het gehaktbrood met een paar gebakken aardappelen en een flinke schep verse appelmoes. Werk af met de mosterdmayo. Smakelijk!
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Gemengd gehakt
600 g
Eierdooiers
2
Ajuin
1
Peterselie
1 bosje
Paneermeel
50 g
Peper
Zeezout
Boter
Appels
5
Mayonaise
Graanmosterd
Mosterd
Arachideolie
Aardappelen
800 g
Gehaktbrood met appelcompote en gebakken aardappelen
Het lekkerste gehaktbrood dat Jeroen ooit heeft gegeten is zonder twijfel dat van zijn vader. Al komt dit recept wel heel dicht in de buurt. Met verse Boskoop appelmoes en een overschotje aardappelen om op te bakken tover je in geen tijd echte Dagelijkse kost op tafel.Instructies
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers
1
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine (met K-vormig hulpstuk). Voeg de eigelen toe en laat alvast even draaien.
1 ajuin, 1 bosje peterselie
2
Pel de ui en spoel de peterselie. Snijd beide fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Laat de machine opnieuw mengen.
50 g paneermeel, peper, zeezout
3
Voeg ondertussen ook het paneermeel toe en breng het geheel op smaak met Evlierkruiden ofwel peper, zout en nootmuskaat.
boter
4
Smelt een flinke klont boter in een grote pan.
5
Maak je handen nat met water, haal het gehakt uit de mengkom en maak er een platte, gladde bol van. Leg het gehaktbrood in de bruisende boter en laat mooi aankorsten.
6
Verwarm de oven voor op 180°C.
5 appels, boter
7
Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Stoof ze aan met een klontje boter en een scheut water en laat rustig garen onder een deksel.
8
Draai het gehaktbrood even om en schuif de pan daarna in de oven op 180°C gedurende 30 minuten.
9
Roer met een houten lepel door de appelmoes en plet de grove stukken appel eventueel tot moes. Als je de appelmoes het liefste koud eet: stort ze uit in een kom en laat afkoelen in de koelkast.
mayonaise, graanmosterd, mosterd
10
Meng de mayonaise, de graanmosterd en gewone mosterd in een kommetje.
boter, arachideolie, 800 g aardappelen
11
Smelt een klont boter en een scheut arachideolie in een pan. Snijd de koude, gegaarde aardappelen in stukken en bak ze krokant in de hete vetstof.
12
Haal het gehaktbrood uit de oven en snijd enkele sneden af.
13
Serveer het gehaktbrood met een paar gebakken aardappelen en een flinke schep verse appelmoes. Werk af met de mosterdmayo. Smakelijk!