Instructies

4 personen
600 g gemengd gehakt, 2 eierdooiers
1

Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine (met K-vormig hulpstuk). Voeg de eigelen toe en laat alvast even draaien.

1 ajuin, 1 bosje peterselie
2

Pel de ui en spoel de peterselie. Snijd beide fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Laat de machine opnieuw mengen.

50 g paneermeel, peper, zeezout
3

Voeg ondertussen ook het paneermeel toe en breng het geheel op smaak met Evlierkruiden ofwel peper, zout en nootmuskaat.

boter
4

Smelt een flinke klont boter in een grote pan.

5

Maak je handen nat met water, haal het gehakt uit de mengkom en maak er een platte, gladde bol van. Leg het gehaktbrood in de bruisende boter en laat mooi aankorsten.

6

Verwarm de oven voor op 180°C.

5 appels, boter
7

Schil de appels en snijd ze in grove stukken. Stoof ze aan met een klontje boter en een scheut water en laat rustig garen onder een deksel.

8

Draai het gehaktbrood even om en schuif de pan daarna in de oven op 180°C gedurende 30 minuten.

9

Roer met een houten lepel door de appelmoes en plet de grove stukken appel eventueel tot moes. Als je de appelmoes het liefste koud eet: stort ze uit in een kom en laat afkoelen in de koelkast.

mayonaise, graanmosterd, mosterd
10

Meng de mayonaise, de graanmosterd en gewone mosterd in een kommetje.

boter, arachideolie, 800 g aardappelen
11

Smelt een klont boter en een scheut arachideolie in een pan. Snijd de koude, gegaarde aardappelen in stukken en bak ze krokant in de hete vetstof.

12

Haal het gehaktbrood uit de oven en snijd enkele sneden af.

13

Serveer het gehaktbrood met een paar gebakken aardappelen en een flinke schep verse appelmoes. Werk af met de mosterdmayo. Smakelijk!