dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst (thumbnail)Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

35m
19
92%
38.9K
Recepten

Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Dit is een gerecht waar de kinderen van zullen smullen. Jeroen maakt gehaktballetjes in pindasaus met gebakken rijst. Wie thuis met moeilijke eters zit, kan de koriander in dit recept gewoon schrappen.
Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst (thumbnail)Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

35m
19
92%
38.9K
Recepten

Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Dit is een gerecht waar de kinderen van zullen smullen. Jeroen maakt gehaktballetjes in pindasaus met gebakken rijst. Wie thuis met moeilijke eters zit, kan de koriander in dit recept gewoon schrappen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten19
Beoordeling92%
Aantal likes38.9K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
600 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Rijst
200 g
Eieren
5
Koriander
0,5 bosjes
Peper
Zout
Sjalotten
3
Paneermeel
50 g
Look
1 teentje
Arachideolie
Kokosmelk
0,4 l
Citroengras
1 stengel
Pindakaas
3 el
Vissaus
1 scheutje
Rijstazijn
2 el
Ketjap
2 el
Gember
30 g
Paksoi
1
Limoenen
0,5

Benodigdheden

Een garde, een wokpan, een keukenmachine met k vormig hulpstuk

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

200 g rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
600 g gemengd gehakt, 1 ei
2
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Breek het ei bij het vlees.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
0,5 bosjes koriander, peper, zout
3
Snipper de takjes koriander fijn. Doe de snippers bij het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
1 Sjalotten, 50 g paneermeel
4
Pel de sjalot en snijd hem fijn. Voeg de sjalot en het paneermeel toe en laat de keukenmachine draaien.
1 teentje Look
5
Rasp er een half teentje look bij.
arachideolie
6
Verwarm een scheut arachideolie in een hoge pan op een matig vuur.
7
Rol het vleesmengsel tot gehaktballen met een diameter van ongeveer 3 à 4 cm.
8
Kleur de balletjes rondomrond goudbruin in de olie, maar bak ze nog niet gaar. Schep de balletjes uit de pan en zet ze even aan de kant. Giet ook het vet uit de pan.
0,4 l kokosmelk
9
Breng de kokosmelk aan de kook in dezelfde pan.
1 stengel Citroengras
10
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker bij de kokosmelk.
3 el pindakaas
11
Voeg ook de pindakaas toe. Roer voorzichtig los met een garde.
1 scheutje Vissaus, 2 el rijstazijn, 2 el ketjap
12
Schenk er een scheutje vissaus, rijstazijn en ketjap manis bij. Roer opnieuw met de garde. Vis het citroengras uit de saus.
13
Giet de rijst af en laat uitlekken.
14
Schep de balletjes opnieuw in de pan met de saus. Zet de pan op het vuur en laat het vlees verder garen.

Het garnituur

arachideolie
15
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
2 Sjalotten
16
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Bak ze in de olie.
30 g gember
17
Schil de gember en rasp hem erbij. Doe er ook het resterend stukje look bij.
4 eieren
18
Breek de eieren in een apart kommetje en klop ze los. Giet de losgeklopte eieren in de wokpan.
1 Paksoi
19
Was de paksoi en snijd de groente in repen. Doe de reepjes paksoi en de rijst in de wok. Schep alles door elkaar.

Afwerken en serveren

0,5 limoenen
20
Knijp het sap van de limoen bij de saus.
21
Schep een lepel gebakken rijst met paksoi op je bord. Serveer met een aantal balletjes naar keuze en de pindasaus. Werk eventueel af met wat verse koriander.
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Breek het ei bij het vlees.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.

Instructies

200 g rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
600 g gemengd gehakt, 1 ei
2
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Breek het ei bij het vlees.
Ad door Lekker van bij ons
Nog lekkerder met ons beste vlees ooit (thumbnail)Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
0,5 bosjes koriander, peper, zout
3
Snipper de takjes koriander fijn. Doe de snippers bij het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
1 Sjalotten, 50 g paneermeel
4
Pel de sjalot en snijd hem fijn. Voeg de sjalot en het paneermeel toe en laat de keukenmachine draaien.
1 teentje Look
5
Rasp er een half teentje look bij.
arachideolie
6
Verwarm een scheut arachideolie in een hoge pan op een matig vuur.
7
Rol het vleesmengsel tot gehaktballen met een diameter van ongeveer 3 à 4 cm.
8
Kleur de balletjes rondomrond goudbruin in de olie, maar bak ze nog niet gaar. Schep de balletjes uit de pan en zet ze even aan de kant. Giet ook het vet uit de pan.
0,4 l kokosmelk
9
Breng de kokosmelk aan de kook in dezelfde pan.
1 stengel Citroengras
10
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker bij de kokosmelk.
3 el pindakaas
11
Voeg ook de pindakaas toe. Roer voorzichtig los met een garde.
1 scheutje Vissaus, 2 el rijstazijn, 2 el ketjap
12
Schenk er een scheutje vissaus, rijstazijn en ketjap manis bij. Roer opnieuw met de garde. Vis het citroengras uit de saus.
13
Giet de rijst af en laat uitlekken.
14
Schep de balletjes opnieuw in de pan met de saus. Zet de pan op het vuur en laat het vlees verder garen.

Het garnituur

arachideolie
15
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
2 Sjalotten
16
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Bak ze in de olie.
30 g gember
17
Schil de gember en rasp hem erbij. Doe er ook het resterend stukje look bij.
4 eieren
18
Breek de eieren in een apart kommetje en klop ze los. Giet de losgeklopte eieren in de wokpan.
1 Paksoi
19
Was de paksoi en snijd de groente in repen. Doe de reepjes paksoi en de rijst in de wok. Schep alles door elkaar.

Afwerken en serveren

0,5 limoenen
20
Knijp het sap van de limoen bij de saus.
21
Schep een lepel gebakken rijst met paksoi op je bord. Serveer met een aantal balletjes naar keuze en de pindasaus. Werk eventueel af met wat verse koriander.
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Breek het ei bij het vlees.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst (thumbnail)Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst
4 personen
35m
Ingrediënten
Rijst
200 g
Gemengd gehakt
600 g
Eieren
5
Koriander
0,5 bosjes
Peper
Zout
Sjalotten
3
Paneermeel
50 g
Look
1 teentje
Arachideolie
Kokosmelk
0,4 l
Citroengras
1 stengel
Pindakaas
3 el
Vissaus
1 scheutje
Rijstazijn
2 el
Ketjap
2 el
Gember
30 g
Paksoi
1
Limoenen
0,5

Gehaktballetjes met pindasaus en gebakken rijst

Dit is een gerecht waar de kinderen van zullen smullen. Jeroen maakt gehaktballetjes in pindasaus met gebakken rijst. Wie thuis met moeilijke eters zit, kan de koriander in dit recept gewoon schrappen.
Instructies
200 g rijst
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
600 g gemengd gehakt, 1 ei
2
Stort het gehakt in de mengkom van de keukenmachine. Breek het ei bij het vlees.
0,5 bosjes koriander, peper, zout
3
Snipper de takjes koriander fijn. Doe de snippers bij het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
1 Sjalotten, 50 g paneermeel
4
Pel de sjalot en snijd hem fijn. Voeg de sjalot en het paneermeel toe en laat de keukenmachine draaien.
1 teentje Look
5
Rasp er een half teentje look bij.
arachideolie
6
Verwarm een scheut arachideolie in een hoge pan op een matig vuur.
7
Rol het vleesmengsel tot gehaktballen met een diameter van ongeveer 3 à 4 cm.
8
Kleur de balletjes rondomrond goudbruin in de olie, maar bak ze nog niet gaar. Schep de balletjes uit de pan en zet ze even aan de kant. Giet ook het vet uit de pan.
0,4 l kokosmelk
9
Breng de kokosmelk aan de kook in dezelfde pan.
1 stengel Citroengras
10
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan, snijd hem in de lengte doormidden en doe de smaakmaker bij de kokosmelk.
3 el pindakaas
11
Voeg ook de pindakaas toe. Roer voorzichtig los met een garde.
1 scheutje Vissaus, 2 el rijstazijn, 2 el ketjap
12
Schenk er een scheutje vissaus, rijstazijn en ketjap manis bij. Roer opnieuw met de garde. Vis het citroengras uit de saus.
13
Giet de rijst af en laat uitlekken.
14
Schep de balletjes opnieuw in de pan met de saus. Zet de pan op het vuur en laat het vlees verder garen.

Het garnituur

arachideolie
15
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan.
2 Sjalotten
16
Pel de sjalotten en snijd ze in halve ringen. Bak ze in de olie.
30 g gember
17
Schil de gember en rasp hem erbij. Doe er ook het resterend stukje look bij.
4 eieren
18
Breek de eieren in een apart kommetje en klop ze los. Giet de losgeklopte eieren in de wokpan.
1 Paksoi
19
Was de paksoi en snijd de groente in repen. Doe de reepjes paksoi en de rijst in de wok. Schep alles door elkaar.

Afwerken en serveren

0,5 limoenen
20
Knijp het sap van de limoen bij de saus.
21
Schep een lepel gebakken rijst met paksoi op je bord. Serveer met een aantal balletjes naar keuze en de pindasaus. Werk eventueel af met wat verse koriander.