Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Nog eens een echte klassieker op het menu: balletjes in tomatensaus! Jeroen maakt een mooie gezeefde en gemixte saus zoals hij ze leren maken heeft op de hotelschool. Met weinig andere groenten, heerlijk sappige San Marzano tomaten en een stuk spek voor smaak. Op het einde voegt Jeroen er nog geprakte hardgekookte eieren aan toe, net zoals zijn vader dat vroeger deed. Een klassieker met toch een eigen touch!
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Nog eens een echte klassieker op het menu: balletjes in tomatensaus! Jeroen maakt een mooie gezeefde en gemixte saus zoals hij ze leren maken heeft op de hotelschool. Met weinig andere groenten, heerlijk sappige San Marzano tomaten en een stuk spek voor smaak. Op het einde voegt Jeroen er nog geprakte hardgekookte eieren aan toe, net zoals zijn vader dat vroeger deed. Een klassieker met toch een eigen touch!
Ingrediënten
4 personen
Gemengd gehakt
800 g
Nog lekkerder met ons beste vlees ooitLekker eten begint met kiezen voor producten van bij ons
TomatenSan Marzano
3
Aardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
2 stengels
Gerookt spek
200 g
Tijm
Laurier
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
70 g
Kalfsbouillon
1,5 liter
Bloem
2 el
Eieren
4
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Eierdooiers
4
Gehaktkruiden van Dagelijkse kost
1 snuifje
Boter
1 een flinke klont
Boter
50 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 ajuinen, 2 Wortels, 2 stengels selder, 200 g gerookt spek, tijm, laurier
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
3 tomaten, 2 teentjes Look
3
Snijd de San Marzano tomaten in grote stukken en voeg ze toe aan de andere groentjes en het spek. Vervolgens komt er nog grofgesneden look bij.
70 g Tomatenpuree, 1,5 liter kalfsbouillon, 2 el bloem
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bestrooi met de bloem. Roer alles goed onder elkaar. Schep het vet van de bouillon en giet ze vervolgens bij de groenten. Laat alles verder koken.
4 eieren
5
Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde pot waarin de aardappelen aan het koken zijn. Haal de eieren na 10 minuten uit het kokende water en laat ze afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
6
Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij het gehakt. Voeg er ook nog eierdooiers en gehaktkruiden aan toe en meng alles goed onder elkaar.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 een flinke klont boter
7
Rol balletjes van het gehakt, laat wat boter smelten in een pan en bak de balletjes goudbruin.
2 eierdooiers, 50 g boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af, doe er eierdooiers, een scheut melk en wat boter bij en prak alles tot puree. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat.
9
Haal het spek uit de saus en mix fijn. Zeef de saus vervolgens en schep de gebakken balletjes erbij. Pel de eieren, snijd ze grof en meng de eieren onder de saus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door Lekker van bij ons

Nog lekkerder met ons beste vlees ooit
Lekker eten begint met kiezen voor producten van bij onsWat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 ajuinen, 2 Wortels, 2 stengels selder, 200 g gerookt spek, tijm, laurier
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
3 tomaten, 2 teentjes Look
3
Snijd de San Marzano tomaten in grote stukken en voeg ze toe aan de andere groentjes en het spek. Vervolgens komt er nog grofgesneden look bij.
70 g Tomatenpuree, 1,5 liter kalfsbouillon, 2 el bloem
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bestrooi met de bloem. Roer alles goed onder elkaar. Schep het vet van de bouillon en giet ze vervolgens bij de groenten. Laat alles verder koken.
4 eieren
5
Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde pot waarin de aardappelen aan het koken zijn. Haal de eieren na 10 minuten uit het kokende water en laat ze afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
6
Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij het gehakt. Voeg er ook nog eierdooiers en gehaktkruiden aan toe en meng alles goed onder elkaar.
Ad door Lekker van bij ons

Wat goed is, hoeft niet van ver te komen... Vlees van bij ons is kwaliteitsvol, eerlijk en traceerbaar. Het reist geen duizenden kilometers, maar komt recht van bij onze boeren, die hun vak kennen en met zorg kweken. Door te kiezen voor lokaal vlees, kies je voor smaak, kwaliteit, de minste voedselkilometers én steun je onze landbouwers.
1 een flinke klont boter
7
Rol balletjes van het gehakt, laat wat boter smelten in een pan en bak de balletjes goudbruin.
2 eierdooiers, 50 g boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af, doe er eierdooiers, een scheut melk en wat boter bij en prak alles tot puree. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat.
9
Haal het spek uit de saus en mix fijn. Zeef de saus vervolgens en schep de gebakken balletjes erbij. Pel de eieren, snijd ze grof en meng de eieren onder de saus.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
TomatenSan Marzano
3
Aardappelen
1.000 g
Ajuinen
2
Wortels
2
Selder
2 stengels
Gerookt spek
200 g
Tijm
Laurier
Look
2 teentjes
Tomatenpuree
70 g
Kalfsbouillon
1,5 liter
Bloem
2 el
Eieren
4
Gemengd gehakt
800 g
Sjalotten
1
Peterselie
0,5 bosjes
Eierdooiers
4
Gehaktkruiden van Dagelijkse kost
1 snuifje
Boter
1 een flinke klont
Boter
50 g
Melk
1 scheutje
Nootmuskaat
Gehaktballetjes in tomatensaus met ei en puree
Nog eens een echte klassieker op het menu: balletjes in tomatensaus! Jeroen maakt een mooie gezeefde en gemixte saus zoals hij ze leren maken heeft op de hotelschool. Met weinig andere groenten, heerlijk sappige San Marzano tomaten en een stuk spek voor smaak. Op het einde voegt Jeroen er nog geprakte hardgekookte eieren aan toe, net zoals zijn vader dat vroeger deed. Een klassieker met toch een eigen touch!Instructies
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 ajuinen, 2 Wortels, 2 stengels selder, 200 g gerookt spek, tijm, laurier
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
3 tomaten, 2 teentjes Look
3
Snijd de San Marzano tomaten in grote stukken en voeg ze toe aan de andere groentjes en het spek. Vervolgens komt er nog grofgesneden look bij.
70 g Tomatenpuree, 1,5 liter kalfsbouillon, 2 el bloem
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bestrooi met de bloem. Roer alles goed onder elkaar. Schep het vet van de bouillon en giet ze vervolgens bij de groenten. Laat alles verder koken.
4 eieren
5
Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde pot waarin de aardappelen aan het koken zijn. Haal de eieren na 10 minuten uit het kokende water en laat ze afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
6
Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij het gehakt. Voeg er ook nog eierdooiers en gehaktkruiden aan toe en meng alles goed onder elkaar.
1 een flinke klont boter
7
Rol balletjes van het gehakt, laat wat boter smelten in een pan en bak de balletjes goudbruin.
2 eierdooiers, 50 g boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af, doe er eierdooiers, een scheut melk en wat boter bij en prak alles tot puree. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat.
9
Haal het spek uit de saus en mix fijn. Zeef de saus vervolgens en schep de gebakken balletjes erbij. Pel de eieren, snijd ze grof en meng de eieren onder de saus.