Instructies
4 personen
1.000 g aardappelen
1
Schil de aardappelen, snijd ze in grote stukken en breng ze aan de kook in gezouten water.
2 ajuinen, 2 Wortels, 2 stengels selder, 200 g gerookt spek, tijm, laurier
2
Pel de uien en snijd ze grof alsook de wortelen en de selder. Laat wat olie heet worden en stoof de groentjes aan. Bij de groentjes komt ook grofgesneden spek. De kruiding bestaat uit tijm en enkele blaadjes laurier.
3 tomaten, 2 teentjes Look
3
Snijd de San Marzano tomaten in grote stukken en voeg ze toe aan de andere groentjes en het spek. Vervolgens komt er nog grofgesneden look bij.
70 g Tomatenpuree, 1,5 liter kalfsbouillon, 2 el bloem
4
Voeg de tomatenpuree eraan toe en bestrooi met de bloem. Roer alles goed onder elkaar. Schep het vet van de bouillon en giet ze vervolgens bij de groenten. Laat alles verder koken.
4 eieren
5
Kook de eieren hard. Dat kan in dezelfde pot waarin de aardappelen aan het koken zijn. Haal de eieren na 10 minuten uit het kokende water en laat ze afkoelen.
800 g gemengd gehakt, 1 Sjalotten, 0,5 bosjes peterselie, 2 eierdooiers, 1 snuifje gehaktkruiden van Dagelijkse kost
6
Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de sjalot en peterselie fijn en doe ze bij het gehakt. Voeg er ook nog eierdooiers en gehaktkruiden aan toe en meng alles goed onder elkaar.
1 een flinke klont boter
7
Rol balletjes van het gehakt, laat wat boter smelten in een pan en bak de balletjes goudbruin.
2 eierdooiers, 50 g boter, 1 scheutje melk, nootmuskaat
8
Giet de aardappelen af, doe er eierdooiers, een scheut melk en wat boter bij en prak alles tot puree. Kruid de puree met zout en wat nootmuskaat.
9